Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας διαμηνύοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι όμηρος. 

 Η συμφωνία  δεν αφορά μόνο την  Ελλάδα αλλά και τους εταίρους. Όλες οι πλευρές πρέπει να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις που έδωσαν». 
Στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης , η ελληνική πλευρά θα στείλει το δικό της μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «ότι η συμφωνία  δεν αφορά μόνο την  Ελλάδα αλλά και τους  εταίρους.
Όλες οι πλευρές πρέπει να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις που έδωσαν». 
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά προκειμένου οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στο Eurogroup να είναι απολύτως κοστολογημένες ώστε να μην υπάρξουν άλλου είδους προβλήματα και ενστάσεις από τους εταίρους. 
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Έλληνα Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να μάθει από πρώτο χέρι τους λόγους  για τους οποίους ο Μάριο Ντράγκι ακολουθεί αυτή την τακτική έναντι της χώρας μας. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει πάντως τις βαλίτσες του για το Παρίσι όπου την ερχόμενη Πέμπτη  μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  θα συναντήσει τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία, με τον οποίο θα συζητήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την οικονομία. 
Η συνάντηση αυτή θα είναι η δεύτερη κατά σειρά επαφή της Ελληνικής κυβέρνησης με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εισπράξει στο  Eurogroup, τις αντιδράσεις των εταίρων από τις έξι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Στην συνάντηση αυτή θα συζητηθεί το θέμα της μακροχρόνιας ανεργίας αφού σε τελευταία του έκθεση, ο Οργανισμός έχει ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, την περαιτέρω κατάργηση των εμποδίων στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Ακόμα  στους στόχους του οργανισμού, είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος και η μεταρρύθμιση της δημόσιας και φορολογικής διοίκηση.

newpost.gr