Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ενόχληση Γερμανών, ΔΝΤ, Κομισιόν για τις δηλώσεις Βαρουφάκη- Τσακαλώτου -Λαφαζάνη περί ρήξης...!!!

Του Ιωάννη Μαρτέλλου

Η Μεγάλη Δευτέρα των Καθολικών αποτελεί μια μέρα ορόσημο για την κυβέρνηση, 

η οποία αναμένει να λάβει την έγκριση των θεσμών για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε, ώστε να επέλθει συμφωνία. Η κυβέρνηση έχει φθάσει στο…σημείο μηδέν, καθώς όλα πρέπει να έχουν κλείσει έως το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης, δηλ. της Μεγάλης Τετάρτης των Καθολικών, διότι…οι «θεσμοί» κινούνται σε πασχαλινούς ρυθμούς και άρα η Αθήνα θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, ενώ το ρευστό τελειώνει!

Στους κόλπους των θεσμών επικρατεί μέγιστη ανησυχία και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr υπάρχει μεγάλη ενόχληση από τη Γερμανική πλευρά, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup για τις τελευταίες δηλώσεις των υπουργών, Γιάννη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παναγιώτη Λαφαζάνη περί ρήξης με τους δανειστές.
Το κλίμα σύγκρουσης και ρήξης που καλλιεργείται από την Αθήνα, παρά τις διαψεύσεις περί του αντιθέτου την ίδια στιγμή από το Μέγαρο Μαξίμου, έχει ενοχλήσει σφόδρα την πλευρά των δανειστών που πλέον είναι περισσότερο δύσπιστη για τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.
«Όλα γίνονται βάσει προγράμματος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί ατύχημα. Έχουμε και εμείς τη στρατηγική μας» είναι το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και κεντρικοί υπουργοί, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης μεταδίδουν σε συνομιλητές τους, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική ρήξης και στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση.
Όμως, στη σκιά των πάρα πολλών δημοσιευμάτων από τα διεθνή ΜΜΕ περί grexit, περί της κυκλοφορίας διπλού νομίσματος στην Ελλάδα, κ.α. από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον μεταδίδεται ένα τελείως διαφορετικό κλίμα.

Οι «θεσμοί» δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα υπάρξει συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, αν και αυτό αποτελεί επιθυμία τους, ενώ τα πρώτα μηνύματα για τη λίστα της Αθήνας δεν είναι ενθαρρυντικά. Όλα όμως είναι ανοικτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.
Από την πορεία της διαπραγμάτευσης και το περιεχόμενο των μέτρων θα φανεί εάν θα…ανέβει κυριολεκτικά τον Γολγοθά ο Πρωθυπουργός και θα άρει μόνος του τον πολιτικό σταυρό ή θα αναζητηθεί και άλλος κοινοβουλευτικός σύμμαχος, π.χ. η ΝΔ, για να άρει το σταυρό στο Κοινοβούλιο, διότι είναι πολύ πιθανόν η Αριστερή Πλατφόρμα του Π.Λαφαζάνη, στο δίλημμα «μέτρα ή ρήξη» να προτιμήσει τη ρήξη.
Οι δανειστές ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι αναμένουν και ετοιμάζονται να νίψουν τα χείρας τους, ρίχνοντας το μπαλάκι της όποιας συμφωνίας στην ελληνική πλευρά, αρκεί να μην χάσουν οι ίδιοι.
Το ζητούμενο είναι το σημείο υποχώρησης του Πρωθυπουργού και κατά πόσο ο συμβιβασμός που θα επέλθει θα είναι πραγματικά έντιμος. Η χώρα πάντως αυτή τη στιγμή ακροβατεί και είναι με «μάσκα οξυγόνου» στην εντατική…
«Θα ανανήψουμε…Δεν θα είναι από θαύμα, αλλά από σκληρή δουλειά εβδομάδων» μεταδίδουν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και επιμένουν ότι η όποια συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα που δεν θα…σταυρωθεί για μια ακόμη φορά!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου