Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης...!!!

Του Γιάννη Γιαννόπουλου
 
Κλιμακώνει την επίθεσή της κατά του Γιάνη Βαρουφάκη η ΝΔ . Ο υπουργός οικονομικών αποτελεί για το κόμμα της αξιωματικής  
 
το νούμερο ένα «στόχο» αφού είναι εκ των πραγμάτων ο βασικός εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και ο εμπνευστής του όρου «δημιουργική ασάφεια».
 
Μετά την υπογραφή της παράτασης της συμφωνίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιτεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στον υπουργό οικονομικών για δύο ακόμη περιπτώσεις .
 
Η πρώτη είναι η συνεχής επαναφορά της λέξης «ρήξη»  και η δεύτερη η υστέρηση εσόδων που έχει προκληθεί σύμφωνα με τη ΝΔ από την τραγική καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου στην ανακοίνωση των μεταρρυθμίσεων, με ευθύνη του υπουργού οικονομικών.
 
Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων επιτρέπουν στη ΝΔ να επιχειρηματολογήσει προς την αρνητική κατεύθυνση αφού το εν λόγω πακέτο είναι μη κοστολογημένο και περιλαμβάνει γενικές εξαγγελίες αμφιβόλου εισπρακτικής επιτυχίας. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβεβαίωση των σεναρίων για μη επίτευξη συμφωνία με τους εταίρους και να οδηγήσει ακόμη και σε πιστωτικό γεγονός.
 
Επιπλέον όπως θα υποστηρίξουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ για να υλοποιηθεί αυτό το πακέτο των μεταρρυθμίσεων χρειάζεται πολύς χρόνος αφού η απόδοσή του είναι μακροπρόθεσμη , την ώρα που η χώρα δεν έχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο .Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους σε αυτό το πλαίσιο το πρόβλημα ρευστότητας θα παραμείνει και θα διογκώνεται συνεχώς .Και γι αυτήν την κατάσταση σύμφωνα με την ΝΔ η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά των πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών που είναι οι βασικοί «παίκτες» στην σκακιέρα της διαπραγμάτευσης.
 
Ο δεύτερος άξονας επίθεσης προς τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι οι συνεχείς επικλήσεις του στην ρήξη με τους εταίρους και τις δηλώσεις του περί ύπαρξης αυτού του σεναρίου από τη ελληνική κυβέρνηση. Στη ΝΔ θα τονίσουν ότι αυτή η τακτική εκθέτει πολιτικά όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον πρωθυπουργό καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί λύση για την χώρα μας εκτός ευρώ .
 
Ο σχεδιασμός της ΝΔ προβλέπει την κατά μέτωπον επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη εντός και εκτός βουλής ενώ στα συρτάρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και το όπλο της πρότασης μομφής κατά του υπουργού. Οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και από την πορεία της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό δηλαδή μισθοί συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις .
 
Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι η επίθεση στο πρόσωπο του υπουργού οικονομικών θα έχει ως εκφραστές δύο στελέχη του οικονομικού επιτελείου αλλά και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και τιτλοφορείται «Τα ψέμματα του Γιάνη Βαρουφάκη».
 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου