Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Οι μεγάλοι κλυδωνισμοί στις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αντιδράσεις των «πράσινων» για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις 

πέρασαν στα ψιλά εξαιτίας των καταιγιστικών εξελίξεων στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αιχμή για τις νέες σκιές στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ήταν οι επικριτικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΠΑΣΟΚ «που λέει όχι στις προτάσεις των υπουργών» αλλά κυρίως η προθυμία του υπουργού Γιάννη Βρούτση να συζητήσει με τους τροικανούς νέες μειώσεις συντάξεων.
Εκτός του
Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους διαβάζοντας την πρόταση του υπουργού προς την τρόικα για μειώσεις των συντάξεων με περικοπές της τάξης του 20% και εκχωρήσεις στο ασφαλιστικό! Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική και μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προέβη σε άσχημα σχόλια για τον κ. Βρούτση μην κρύβοντας την ενόχλησή του για την λογική του υπουργού Εργασίας.
Μέσα σ΄όλα αυτά παραμένει ανοιχτό το μέτωπο με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσει τις αλλαγές θα αναλάβει και την ιστορική ευθύνη των πράξεών του! Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το ΠΑΣΟΚ το οποίο τις προηγούμενες ημέρες αντιπαρατέθηκε με τον γαλάζιο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για τις κατηγορίες του ότι ο μικρός της κυβέρνησης ακυρώνει τις μεταρρυθμίσεις. 
«Ο Γεωργιάδης​ είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρει τι λέει. Δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις όμως κάνει ότι τα ξέρει όλα χωρίς να έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα με την τρόικα αφορά το δημοσιονομικό» σχολιάζουν από την Χαριλάου Τρικούπη
Πάντως στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί εντύπωση και το γεγονός ότι στη ΝΔ δεν υπήρξε καμία αντίδραση για τις απαράδεκτες όπως λένε αξιώσεις του κ. Βρούτση για μειώσεις συντάξεων.
Στον αντίποδα στο ΠΑΣΟΚ έχει στηθεί χορός αντιδράσεων με τους βουλευτές να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν ψηφίζουν τέτοιες προτάσεις. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δηλαδή!

newpost.gr