Μετά την αποκάλυψη του κ. Πάνου Καμμένου για απόπειρα χρηματισμού βουλευτού και την «ομολογία» της βουλευτού κ. Ξουλίδου η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη και ζητά να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεση. 

Με έγγραφο από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητείται από την εισαγγελία εφετών Αθηνών να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης, για επανεξέταση. 

Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY,
περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου».
Την Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκάλυψε στην εκπομπή «Πολιτικοί και Οικονομία» του SBC πως κάποιος προσέγγισε βουλευτή του κόμματός του και του προσέφερε «3 εκατ. ευρώ προκειμένου να πάει στην άλλη πλευρά». 
Λόγο αργότερα σε εκπομπή του Blue Sky η ίδια η κ. Ξουλίδου μίλησε και αποκάλυψε το πώς ακριβώς έγινε. Κατήγγειλε πως στέλεχος κόμματος της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει για πρόεδρο. Και προσέθεσε: 
«Ο συγκεκριμένος μού ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια». Παράλληλα σημείωσε πως το ίδιο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς συμφώνησε σε παρόμοια πρόταση.
Έντονα αντέδρασε στις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου, ο συνάδελφός της στους Ανεξάρτητους Έλληνες, βουλευτής Πειραιά, Παναγιώτης Μελάς. «Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες... Λέω λοιπόν στην κ. Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια», δήλωσε σε έντονο ύφος στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή.
«Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι»; ρώτησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς.