Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πενήντα Δήμοι χωρίς οικονομικό προϋπολογισμό για το 2013...!!!



        
 Πέρασε ο Φεβρουάριος, ήρθαν τα χελιδόνια του Μαρτίου και γύρω στους 60 Δήμους παραμένουν χωρίς οικονομικό προϋπολογισμό για το 2013. 

 Αποτέλεσμα είναι η πλήρης οικονομική ασφυξία των εν λόγω ΟΤΑ και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων τους σε απλή διοικητική διαχείριση και πληρωμή του υπάρχοντος υπαλληλικού προσωπικού.
    
 Οι λόγοι της μη έγκρισης των προϋπολογισμών τους από την αποκεντρωμένη διοικητική περιφέρεια είναι οι εξής.

      α . Πολιτικοί / Πρόκειται για Δήμους που οι διοικήσεις τους έχουν χάσει τη δεδηλωμένη και δεν μπορούν να περάσουν από το ΔΣ οι προτεινόμενοι προϋπολογισμοί. Σ αυτήν την  περίπτωση συγκαταλέγονται οι Δήμοι, Μυτιλήνης, Νέας Φιλαδέλφειας και Διονύσου στην Αττική.
      β . Τεχνοκρατικοί / Πρόκειται για μικρούς Δήμους, κυρίως σε νησιώτικες περιοχές, που δεν διαθέτουν αυτοτελείς κι επαρκείς οικονομικές υπηρεσίες ικανές να συντάξουν προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καλλικράτη.

      γ . Οι Δήμοι που απέστειλαν τον προϋπολογισμό τους στην περιφέρεια, μετά την 18η Δεκεμβρίου και δεν έλαβαν υπόψη τις διατάξεις της ΚΥΑ που εξεδόθη αυτήν την ημέρα.
      δ . Οι Δήμοι που παρά τις σαφείς προδιαγραφές συνέχιζαν να υπολογίζουν ως τακτικά έσοδα τους παραγραφείσες οφειλές δημοτών τους. Τα εν λόγω έσοδα υπολογίστηκαν από την περιφέρεια ως μη εισπράξιμα με αποτέλεσμα να μην ισοσκελίζονται τα έξοδα.  
      ε . Υπάρχουν και οι υπερχρεωμένοι Δήμοι που αδυνατούν να συντάξουν προϋπολογισμό με τις προδιαγραφές Καλλικράτη και Τρόικας. Σ αυτήν την περίπτωση η έγκριση θα γίνει με πολιτική απόφαση κι ο Δήμος θα αδυνατεί να κλείσει ακόμα και μια λακκούβα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου