Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο εφιάλτης του AIDS πάνω από την πόλη...!!!

12 ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ)
Χιλιάδες άνδρες που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους τηλεφωνούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας να υποβληθούν σε εξετάσεις. 700 κλήσεις μόνο για την περίπτωση της Ρωσίδας που βρέθηκε θετική στον ιό.
Πολλές εκατοντάδες έως χιλιάδες άνδρες έχουν έρθει σε επαφή χωρίς προφύλαξη με ιερόδουλες που φέρουν τον ιό του AIDS. Εως χθες τα ξημερώματα είχαν εντοπιστεί δώδεκα οροθετικές σε παράνομους κυρίως οίκους ανοχής της Αθήνας.
Πρόκειται για δέκα Ελληνίδες, μία Ρωσίδα και μία Βουλγάρα. Με τη σύλληψη της Ρωσίδας, οι αλλοδαπές κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από την «πιάτσα» και οι έλεγχοι αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά Ελληνίδες.

Η υπόθεση προκαλεί εφιάλτες σε χιλιάδες άνδρες. Ενδεικτικό είναι ότι 700 άτομα δήλωσαν ότι έχουν έρθει σε απροφύλακτη επαφή μόνο με τη Ρωσίδα! Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του ΕΣΥ για περαιτέρω διερεύνηση.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες μία Ρωσίδα, μία Βουλγάρα και δέκα Ελληνίδες ιερόδουλες που φέρουν τον ιό του AIDS
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες μία Ρωσίδα, μία Βουλγάρα και δέκα Ελληνίδες ιερόδουλες που φέρουν τον ιό του AIDS
Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες κρίθηκε από τους γιατρούς των μονάδων ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση με AIDS (ορομετατροπή).
Ακόμη και όσων οι εξετάσεις βγουν σήμερα αρνητικές, πρέπει το επόμενο διάστημα να υποβληθούν σε επαναληπτικές, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αρχικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους ήρθαν πρόσφατα σε επαφή και ενδέχεται να μην έχουν αναπτύξει ακόμη αντισώματα στον ιό. Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνονται άνδρες της διπλανής πόρτας, κυρίως νεαροί, αλλά και οικογενειάρχες.
Ο εφιάλτης του AIDS πάνω από την πόλη
Με έναν από αυτούς, μάλιστα, πήγε πρόσφατα εκδρομή και συνευρέθηκε μαζί του πολλές φορές, χωρίς προφύλαξη.
Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η γυναίκα διέσπειρε αλόγιστα τον ιό του AIDS, καθώς οι περισσότερες επαφές της γίνονταν χωρίς προφύλαξη. Εκφράζουν, δε, τον προβληματισμό τους για την πραγματική έκταση του προβλήματος μετάδοσης του ιού σε οίκους ανοχής.
Η πρόεδρος του Κέντρου, καθηγήτρια Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, σχολίασε χθες στο «Εθνος» ότι το 12% των ιερόδουλων που εξετάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας ήταν θετικές στον ιό:
«Με αυτό το δεδομένο, οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι πανάκεια για τη λύση του προβλήματος. Οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Δεν είναι δυνατό να έρχονται σε επαφή χωρίς προφύλαξη».
Ελεγχοι
Οι έλεγχοι, πάντως, θα συνεχιστούν σήμερα και θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση με κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας, στον Αγιο Παντελεήμονα, στις πλατείες Αμερικής και Μεταξουργείου. Τα κλιμάκια του Κέντρου διενεργούν ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, σε καταλύματα μεταναστών. Οι κινητές μονάδες επιτηρούν υγειονομικά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Οι επιδημιολόγοι συνδέουν τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών με την πορνεία και τη διασπορά του AIDS. Η χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών είναι συμπεριφορά υψηλού κινδύνου για μετάδοση του ιού.
SOS από τους ειδικούς
Καμία ασφάλεια στην επαφή με οροθετικά άτομα

Καμία επαφή με οροθετικό άτομο δεν είναι ασφαλής. Ο ιός του AIDS μεταδίδεται με τα βιολογικά υγρά και πρόσφατες έρευνες «ενοχοποιούν» και τη στοματική επαφή για τη μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν ότι στο κέντρο της Αθήνας συναθροίζεται μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών. Η μετάδοση του ιού του AIDS (HIV) -σημειώνουν- γίνεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών, τα οποία είναι το αίμα, το σπέρμα, τα προσπερματικά υγρά, τα κολπικά υγρά και το μητρικό γάλα.
Επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του HIV αποτελούν η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, η κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων, ενώ ο ιός μεταδίδεται και από τη μητέρα στο νεογνό.
Τρόποι προφύλαξης είναι η χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής, αλλάζοντας προφυλακτικό για κάθε διαφορετική επαφή. Η αποφυγή κοινής χρήσης αιχμηρών αντικειμένων και κυρίως συρίγγων. Η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση δύο μη μολυσμένων συντρόφων και ο προγεννητικός έλεγχος στη μη μολυσμένη γυναίκα.
Το τεστ για το AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων, δωρεάν, καθώς και στις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη). Για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση (210.72.22.222, 210.5212054. 210.7222222, 210.5212054, 210.5222339).
Γενικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήστε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ (210.5212000), την ιστοσελίδα www.keelpno.gr, το e-mail: info@keelpno.gr, το ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης (2310.243363 και 229139), την τηλεφωνική γραμμή 210.7222222 και το τηλέφωνο 210.5212054.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
Καλπάζει το AIDS στους τοξικομανείς

Στενή είναι η σχέση ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών και πορνείας. Οι περισσότερες χρήστριες καταφεύγουν στην πορνεία για να εξασφαλίσουν τη δόση τους, αυξάνοντας έτσι την παρουσία του ιού στον πληθυσμό των ιερόδουλων.
Οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις, καθώς από τους 600 και πλέον οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα λιγότεροι από δέκα είναι νόμιμοι.
Τα πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προκαλούν ανατριχίλα: Στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας το ποσοστό των οροθετικών βρέθηκε το πρώτο δεκάμηνο του 2011 να είναι κατά 1.250% υψηλότερο από το αντίστοιχο διάστημα του 2010!
Οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για σταθερή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων AIDS την τελευταία δεκαετία.
Την πρώτη θέση κατέχει ο πληθυσμός των ομοφυλοφίλων, ο οποίος συμμετέχει με το 33,13% των νέων κρουσμάτων.
Πολύ υψηλά βρίσκονται και οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών με 23,66% ή 190 νέα κρούσματα το δεκάμηνο του 2011. Το 81,58% των νέων κρουσμάτων AIDS στους χρήστες αφορά άνδρες. Οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στις ηλικίες 30 έως 34 ετών, στις οποίες μολύνεται το 28,39% των ανδρών χρηστών και το 31,43% των γυναικών. Μία στις τέσσερις οροθετικές χρήστριες ήταν κάτω των 25 ετών.

Πηγή / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ / ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου