Η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει ανήμπορη απέναντι στην οργή του κόσμου γραφει πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της Le Figaro.
«Υπό πλήρη αφαίμαξη, οι Έλληνες ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο» σημειώνει η εφημερίδα με φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαδήλωση και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Οι διαδηλώσεις γίνονται πιο ριζοσπαστικές, οι στάσεις εργασίας πληθαίνουν. Με την αμφισβήτηση απέναντί της να αυξάνεται, η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει ανήμπορη έναντι αυτής της οργής της ελληνικής κοινωνίας η οποία βυθίζεται στο αδιέξοδο» επισημαίνει και πάλι το...
δημοσίευμα το οποίο επίσης σημειώνει την άποψη του συγγραφέα Απ.Δοξιάδη ότι «Η Ελλάδα κυβερνάται από μία πολιτική τάξη η οποία δεν έχει συλλογική συνείδηση».
Η ανυπακοή στα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και το κίνημα «Δεν πληρώνω» κερδίζουν έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά που είναι σε μεγάλο βαθμό υπερχρεωμένα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ύστερα από το πρώτο χρόνο επιτυχούς μείωσης του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το έργο που απαιτείται για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση εμφανίζει καθυστερήσεις και οι δραστικές προσπάθειες των Ελλήνων με την αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τους πιστωτές της χώρας, συμπληρώνει.
Η ύφεση επιδείνωσε το έλλειμμα, η κατανάλωση μειώθηκε σημαντικά και η ανεργία εκτοξεύθηκε μέσα σε μερικούς μήνες. Όλοι αμφισβητούν τη λιτότητα που εφαρμόζεται αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πολλαπλασιάζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο τομέα όπου οι περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι «δακτυλοδεικτούμενοι» καθώς ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά με στόχο την ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών.
Το δημοσίευμα παραθέτει την άποψη του αναλυτή Γ.Δελαστίκ ο οποίος αναφέρει ότι «το χειρότερο για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι το αίσθημα κοινωνικής αδικίας. Κάθε μέρα ανακοινώνονται νέα μέτρα λιτότητας που καταστρέφουν το σχέδιο ζωής τους. Ζούνε καθημερινά με το φόβο του αύριο.
Σε αυτό προστίθεται η κακοφωνία μεταξύ των υπουργών και η έλλειψη ορατής στρατηγικής. Αυτοί οι οποίοι θα έπρεπε να φορολογηθούν, όπως η πανίσχυρη Εκκλησία της Ελλάδας που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος ακίνητης περιουσίας στη χώρα, ή οι εφοπλιστές, δεν φορολογούνται. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά συσσωρεύονται και μπορούν κάθε στιγμή να στραφούν βίαια κατά της κυβέρνησης».
Από το tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου