Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα πολιτικά σενάρια, στο τέλος τα υπογράφει ο λαός...!!!


Τα νέα σχέδια της Ιπποκράτους (για όσους δεν το ξέρετε, εκεί εδρεύει ακόμα το ΠΑΣΟΚ) μιλούν για επιθετικές τακτικές, με στόχο να εμβολίσουν την ΚΟ της ΝΔ. Οι θιασώτες του σεναρίου της ψήφισης με «180» της νέας σύμβασης, κάνουν τον εξής συλλογισμό:
Μπετόν αρμέ 153 βουλευτές. Συν Κατσέλη και Λιάνης 155. Στο τσεπάκι έχουν και τους 4 της ΔΗΣΥ, οπότε πάμε στους 159. Αν φυσήξει “βορειοατλαντικά” θα προστεθεί και ο ΛΑΟΣ του ντεμέκ-Παπαφλέσσα , σύνολο 175.

Με τέτοια δυναμική σου λέει, θα βρούμε και άλλους 4-5 από τη ΝΔ για να συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό.
Θα έχουν επηρεαστεί από τη διαφήμιση «είναι τυχερό το 11 8 80».
Μήπως είναι ευκαιρία ο Α. Σαμαράς να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν «κατά συνείδηση»;
Κι όσοι έχουν του «Νενέκου», να αποχωρήσουν για άλλες πιο «ευλύγιστες» Κοινοβουλευτικές Ομάδες; Και να το σέρνουν σε όλη τους την πολιτική καριέρα, όπως οι άλλοι τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα;

Ας βγουν να ψηφίσουν τις συνέπειες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οι εποχές που «κράταγαν» τους ψηφοφόρους πέρασαν. Δεν τους έχει ανάγκη ούτε το κόμμα, ούτε η κοινωνία. Ας πάνε με τους «σοσιαλιστές» να σχεδιάσουν την «μπανανία» που ονειρεύονται.
Ούτε ο Γιώργος Φλωρίδης δεν θα τους δεχτεί: Ένα 24ωρο μετά την ίδρυση του «Κοινωνικού Συνδέσμου δήλωσε ότι «η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους» και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι στόχος μας να μαζέψουμε γύρω μας αυτούς που κλαίνε ούτε έχουμε στις τάξεις μας ‘ψώνια‘ που πιστεύουν ότι θα σώσουν τη χώρα».
Ας μην απογοητεύονται: υπάρχει και η προοπτική του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος χρειάζεται λίγη ενίσχυση. Και η Ντόρα μαζεύει από το «παράθυρο» γιατί από την «πόρτα» μόνο φεύγουν. Ο Καρατζαφέρης είναι «κομπλέ» αλλά ποτέ δεν λέει όχι στην παρελκόμενη δημοσιότητα της ένταξης στο ΛΑΟΣ των «αδέσποτων»..
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα οδηγείται προς «αχαρτογράφητα νερά». Θυμίζει λίγο 1922, λίγο 1965, λίγο τον «ατυχή πόλεμο» του 1897 και τελικά τίποτα από όλα αυτά. Σε τέτοιες ιστορικές καταστάσεις ο καθένας λειτουργεί με το πολιτικό ένστικτο του. Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή στις «μάχες» που οφείλει να δώσει ένα κόμμα, ένας βουλευτής, ένας άνθρωπος.
Προβλέπεται πολύ παρασκήνιο και ως συνήθως τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η (πολιτική) ζωή. Και αργά ή γρήγορα τα υπογράφει ο λαός…


Μικρός Οδυσσέας / antinews.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου