Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα / Υπό διάλυση… η δημοτική ομάδα Κακλαμάνη…!!!

« Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται »...,  ή « η φτώχια φέρνει γκρίνια » ..., ή « διαμαρτύρονται εκείνοι που έφαγαν τα λιγότερα »...,  ή « διεμερύσσαντο α ιμάτιά μου κι επί τον ιματισμό μου έβαλαν κλήρο»…,
 όποιο ρηθέν ή λαϊκή παροιμία μπορεί να περιγράψει ανάγλυφα τα όσα συμβαίνουν στη δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες.



Φυσικά η εκλογική ήττα είναι βαριά και κυρίως μη αναμενόμενη. Όπως δείχνουν οι αντιδράσεις και επιμένουν οι πληροφορίες ουδείς από τους κορυφαίους της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη περίμενε την ήττα. Ακόμα και σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Σκανδαλίδη στις εκλογές του 2006 προτίμησαν να πολιτευτούν με τον Γιάννη Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής καθώς θεωρούσαν λίαν επισφαλή την εκλογή τους με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καμίνη. ...
...


Ο πράος χαρακτήρας του πρώην συνηγόρου του πολίτη, η ευπρεπής προεκλογική καμπάνια χωρίς ακρότητες, η αριστερή ιδεολογική του προέλευση σε συνδυασμό με την πλήρη απραξία της διοίκησης Κακλαμάνη αλλά και τα « παιγνιδάκια » που για δικούς τους λόγους έπαιξαν οι διάφορες συνιστώσες της κεντροδεξιάς, έδωσαν την νίκη στον Γιώργο Καμίνη.


Έκτοτε η παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη «έχασε κυριολεκτικά την μπάλα»…!!!


Η διάρρηξη στην υπηρεσία προμηθειών του Δήμου και η κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών μετά των σκληρών δίσκων τους...,
ακόμα και χωρίς υπόνοια κάποιας κακόβουλης ενέργειας που σκοπό θα είχε να αποκρύψει στοιχεία, επέκτεινε και επέτεινε την καχυποψία των πολιτικών αντιπάλων και όξυνε τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ομάδας.
Παράλληλα, εκτός από τις όποιες ευθύνες μπορεί να επιρρίψει ο ένας στον άλλον – δικαίως ή αδίκως – ο καθείς έχει αρχίσει να σκέπτεται τοπ δικό του πολιτικό μέλλον αγνοώντας πλήρως ή παραβλέποντας τις αγωνίες των μέχρι χθες συντρόφων και συνεργατών του…!!!


Στο διαδίχτυο έχει φουντώσει η παραφιλολογία και μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των μελών της άλλοτε κραταιάς δημοτικής ομάδας του Νικήτα Κακλαμάνη.

Το ερώτημα είναι ποιος καρφώνει ποιον…???, Γιατί τον καρφώνει…??? Και τι εκβιάζει…, εάν κι εφόσον εκβιάζει…???


Πάντως εκείνο που μένει στην όλη ιστορία είναι πως το πολιτικό γόητρο του πρώην δημάρχου, πρώην υπουργού, πρώην βουλευτή κι ευρωβουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα κάνοντας αβέβαιο πλέον και το πολιτικό του μέλλον ενώ η ελληνική κοινωνία πρόσθεσε μια ακόμη αρνητική εμπειρία για τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε να την κυβερνήσουν είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο…!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου