Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Χρυσοχοίδη με περιφερειάρχες...!!!


''Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ για χάσιμο, ούτε ένα λεπτό για χάσιμο'' τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδης μιλώντας στους περιφερειάρχες της χώρας.

Παράλληλα ζήτησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχουν καταθέσει στο υπουργείο συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.


Ο υπουργός σημείωσε: ''έχουμε στα χέρια μας 22 δισ. ευρώ και με αυτά θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέλλον ενώ η δημόσια δαπάνη για το 2011 σε κάθε επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στο ΕΣΠΑ θα είναι 5,5 δισ ευρώ',' ...
...
ενώ ζήτησε από τους περιφερειάρχες άμεση προώθηση των ώριμων επενδυτικών έργων που έχουν στην δικαιοδοσία τους για ένταξη στα νέα προγράμματα.
Τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί το στοίχημα να υπάρξει η επιδιωκόμενη ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους περιφερειάρχες στο υπουργείο σχέδια για ιδιωτικές επενδύσεις, σχέδια περιφερειακής συνοχής, προτάσεις για δίκτυα επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό, θεσμικά μέτρα βελτίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, προγράμματα για εκπαίδευση και κατάρτιση και στατιστικά στοιχεία αναλυτικά για την κάθε περιφέρεια.
Οι περιφερειάρχες στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μπορεί να επιτευχθεί εάν η κεντρική εξουσία ακούει και τα δικαιώματα των περιφερειών αντί να ασχολείται μόνο με τις υποχρεώσεις της περιφέρειας και να δοθεί η δυνατότητα στις περιφέρειες να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους για την ένταξή τους στο διεθνές περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου