Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Τι ποσοστά βλέπει το Μαξίμου - Η παρουσία Τσίπρα στη «Λέσχη της Κηφισιάς»...!!!

 

 
Γιατί ενθουσίασε ο Κασσελάκης ένα «φιλοδεξιό» κοινό!
Κορυφαίος υπουργός, που γνωρίζει τα στοιχεία που υπάρχουν και την ενημέρωση του πρωθυπουργού, μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι εκτιμήσεις του Μαξίμου για τις ευρωεκλογές:

-Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει σίγουρα λίγο πάνω από το 35%, γεγονός που θα της επιτρέψει να μιλήσει για "μεγάλη νίκη", θα καταστήσει ακόμα πιο ισχυρό τον πρωθυπουργό, ενώ θα της εξασφαλίσει τις συνθήκες για μια όσο το δυνατόν πιο ανέφελη τριετία έως ότου στηθούν εθνικές κάλπες.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πάνω από 16%, πιθανόν να φτάσει και το 17%, γεγονός που «βοηθάει» διπλά τη ΝΔ: Δεν δημιουργείται κόμμα που να δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο αντίπαλο που θα διεκδικήσει τη νίκη από τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές, εμποδίζει μια ανασύνταξη της κεντροαριστεράς ώστε να γίνει ενιαία παράταξη και θέτει εμπόδια σε τυχόν βούληση του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ανδρουλάκης: Διεργασίες αλλά χωρίς τον Κασσελάκη - Κασσελάκης: Διεργασίες μόνο από τη βάση...!!!

Ξεκίνησε κατ' ουσίαν η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της προοδευτικής παράταξης- Δικαίωση του Dnews που άνοιξε και συνεχίζει να ανοίγει τις στήλες του στο διάλογο και τον προβληματισμό!

Ανεπισήμως μεν αλλά ο διάλογος για το μέλλον της κεντροαριστεράς ξεκίνησε και σε επίπεδο κορυφής, καθώς οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αναμένοντας τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης αρχίζουν σιγά- σιγά να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤNews, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν ο διάλογος που δηλώνει ότι θέλει να ανοίξει την επομένη των ευρωεκλογών για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Κασσελακης «κλείνει» τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά: Δεν διαπραγματεύομαι με αρχηγούς, θα προσκαλέσω στελέχη...!!!


«Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου», διαμηνύει με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ- Καταστατικό Συνέδριο το φθινόπωρο - Τι πολλαπλά μηνύματα αποστέλλει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ!

Να κλείσει τη συζήτηση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς πριν καλά καλά ανοίξει επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου , μέσω του οποίου αποστέλλει συμπυκνωμένα πολλαπλά μηνύματα για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών!

«Δεν θα μπω σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από τα πάνω. Από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί.

Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας για την ελληνική γλώσσα...!!!

 

Πρώτο βήμα ψήφισμα από τη Βουλή και πρόταση σε ΟΗΕ και UNESCO. Διαβάστε την επιχειρηματολογία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη.

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με βάση την επιχειρηματολογία που κατατίθεται σε κείμενο του Γιώργου Μπαμπινιώτη, να φέρει στη Βουλή πρόταση για την ομόφωνη έγκριση ενός ψηφίσματος υπέρ της καθιέρωσης μιας παγκόσμιας ημέρας για τον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας.

Ακολούθως το ψήφισμα θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ και της UNESCO, τα οποία είναι και τα μοναδικά που μπορούν να λάβουν απόφαση για την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας.

Το εν λόγω αίτημα θα βασίζεται στα επιχειρήματα που παρατίθενται στο άρθρο του Γιώργου Μπαμπινιώτη με τίτλο «Για μια “παγκόσμια ημέρα” εορτασμού της ελληνικής γλώσσας, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Protagon.gr.

Νίκος Κοτζιάς: Απουσία...!!!

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι έργο Κοτζιά. Αλλά σήμερα, για το κόμμα που την πιστώθηκε, ο ίδιος είναι απλώς «μια τόσο μακρινή απουσία».

«Λαμπράκης» προδικτατορικά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθοδηγητής οργανώσεων του στη συνέχεια, θεωρητικός του μαρξισμού, οπαδός της ιδεολογικής ορθοδοξίας, πρόσωπο με ευρύτερη κατάρτιση, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γραμματέα του κόμματος…

Αλλά το 1989 ο Νίκος Κοτζιάς διαφώνησε με τη συγκατάθεση του Περισσού στα σχέδια του Μητσοτάκη για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και αποχώρησε.

Με συστάσεις από τη διαδρομή Χάρβαρντ - Οξφόρδη - Μάρμπουργκ της Γερμανίας - πανεπιστήμιο Πειραιά, βρέθηκε εμπειρογνώμονας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Βενιζέλος / Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Αναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της...!!!

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών «δεσμεύει και τις δύο χώρες», είναι «μέρος του Διεθνούς Δικαίου» και για αυτό η τήρησή της πρέπει να θεωρείται «αυτονόητη» και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική», 

τόνισε ο πρώην υπουργός, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο 17ο Balkan Gathering στη Θεσσαλονίκη.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, που διέπει πλέον τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια ένδειξη του τρόπου με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να πάψουν να υπάρχουν εστίες τριβής που δημιουργούν προβλήματα περιφερειακής σταθερότητας» είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

Ενέργεια: Γιατί η ελληνική οικονομία είναι «στον πάτο» και δεν μπορεί να αναπτυχθεί – Τριπλάσιο το κόστος της από τη Γερμανία...!!!

Άλλο ένα «κύμα» αποβιομηχάνισης εμφανίζεται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας

Συγκριτικά στοιχεία που πονάνε για τον βασικό «μοχλό» ανάπτυξης μιας χώρας, προκύπτουν από το κόστος της ενέργειας στην Ελλάδα: Στη Γερμανία, η αρχική τιμή της ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες ξεκινά από τα 117 €/MWh, αλλά μετά από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις μειώνεται στα 46 €/MWh.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, στην αντίστοιχη αρχική τιμή των 117 €/MWh προστίθεται ένα κόστος της τάξης των 13 €/MWh από την αγορά εξισορρόπησης, καταλήγοντας έτσι στα 95 €/MWh.

Ευρωεκλογές: Η ψήφος διαμαρτυρίας και οι «αναποφάσιστοι» αποτελούν τη μεγάλη απειλή για την κυβέρνηση...!!!

 Τα δεξιά κόμματα «Νίκη» και «Φωνή Λογικής» θα κάνουν την έκπληξη - Ποσοστά κοντά στο 1.5% και για άλλα 3 μικρά δεξιά κόμματα - Ερώτημα το πού θα πάνε οι ψήφοι των «Σπαρτιατών»

Λίγες μέρες πριν τις Eυρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η ψήφος διαμαρτυρίας αποτελεί σοβαρή απειλή για την κυβέρνηση, παρά το οριακό προβάδισμά της.

Ένας στους δύο πολίτες βλέπουν την εκλογική διαδικασία ως ευκαιρία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, με την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής να αποτελεί το κύριο κριτήριο ψήφου. 

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα εξαρτηθεί επίσης σημαντικά από την κατεύθυνση που θα επιλέξουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Οκτώ διεθνείς «καμπάνες» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη...!!!

Το τελευταίο τρίμηνο απανωτές εκθέσεις οργανισμών, ψηφίσματα και δημοσιεύματα ξένων μέσων αποδομούν τα «επιτεύγματα» που διαφημίζει το Μαξίμου

Mπορεί ο πρωθυπουργός να θεωρεί ότι η κυβέρνησή του έχει βάλει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, όμως η πραγματικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη, καθώς το τελευταίο τρίμηνο απανωτές εκθέσεις διεθνών οργανισμών, ψηφίσματα και δημοσιεύματα ξένων μέσων που η Ν.Δ. και οι υποστηρικτές της στον εγχώριο Τύπο κρύβουν… κάτω από το χαλί φωτίζουν τα σκοτεινά σημεία της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και αποδομούν τα κυβερνητικά «επιτεύγματα».

  • Από τον Πάνο Σώκο

Κι όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας, αλλά σε άλλους τομείς, όπως είναι η στέγαση, η σχέση μισθών – φόρων, το επίπεδο διαβίωσης, το κράτος δικαίου, η διαφθορά, η ίδια η δημοκρατία.

Τέμπη: Αναξιόπιστο και «πειραγμένο» το ανακριτικό υλικό – Τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται...!!!

Επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες εκθέσεις ότι ελέγχεται η αξιοπιστία κρίσιμων στοιχείων που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη

Σοβαρά ερωτήματα για την αυθεντικότητα των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές για την υπόθεση των Τεμπών εγείρονται μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις από την τεχνική έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Όπως δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «δημοκρατία», ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων εξακρίβωσε αλλοίωση φωτογραφιών, με σκηνοθετημένα πλάνα και παρεμβάσεις στον φάκελο που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία για να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Ανοιχτή η συζήτηση για την Κεντροαριστερά – Το «τανγκό» του Κασσελάκη, οι πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη...!!!

Αντώνης Γκιόκας Αντώνης Γκιόκας

Το κάθε κόμμα παλεύει για να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ζωντανή» φαίνεται πως είναι ακόμα η συζήτηση για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα – κυρίως λόγω της κάλπης των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το θέμα αυτό επανέρχεται διαρκώς στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες που συναντούν στις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές περιμένουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πριν αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές: αναμέτρηση τώρα με το σκηνικό της «Μεταπολιτικής»...!!!

 Του Χάρη Τσιόκα

Επισπεύδουσα ανάγκη οι πρωτοβουλίες  ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου.

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών αλλά και για την επόμενη μέρα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάτι: 

Τα κόμματα διαμαρτυρίας τέλειωσαν. Οφείλουμε να παράξουμε πολιτική!

Με δεδομένο ότι το 70% των αποφάσεων της ΕΕ μας αφορούν, στην πολιτική  αντιπαράθεση θα έπρεπε να κυριαρχεί ο ανταγωνισμός προτάσεων για την Ευρώπη και το ρόλο της Ελλάδας που θελουμε. Άρα τα κόμματα  οφείλουν να ξεκαθαρίσουν «με ποιούς και για ποιούς».

Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα...!!!

Toυ Νίκου Λακόπουλου

«Προειδοποίησα τη νέα κυβέρνηση στη γειτονική χώρα ότι οποιαδήποτε απόκλιση από την εφαρμογή της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις δικές μας σχέσεις αλλά και στο δρόμο της Β. Μακεδονίας προς την Ευρώπη. 

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταθέσει τα τρία σχετικά μνημόνια στη Βουλή, τώρα που βλέπαμε να εκτυλίσσεται αυτό που υποπτευόμασταν τόσο καιρό, πρέπει εμείς να κυρώσουμε τα μνημόνια και να απεμπολήσουμε αυτό το διαπραγματευτικό όπλο; Είναι μία πράξη που πραγματικά αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αντιπολίτευση χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια, αλλά ως πρωθυπουργός προειδοποιούσε τη γειτονική χώρα να μην αποκλίνει από την εφαρμογή της, αλλά δεν έφερνε τα σχετικά πρωτόκολλα για ψήφιση στη Βουλή, τώρα αισθάνεται δικαιωμένος -άγνωστο για ποιο όσα υποστήριξε ως τώρα.

Το κουκούλωμα του αιώνα για το έγκλημα των Τεμπών...!!!

Τελικά, δεν ήταν μόνο το μπάζωμα στα Τέμπη και τα μονταρισμένα ηχητικά του ΟΣΕ

Πλέον αποδεικνύεται ότι από τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία στήθηκε μια γιγαντιαία και πολυπλόκαμη επιχείρηση, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, από κρατικούς πυλώνες του Μαξίμου, με στόχο να καλυφθούν όλα τα ίχνη του εγκλήματος τη βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ακόμα και 15 μήνες μετά τον φριχτό θάνατο των 57 ανθρώπων έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά ευρήματα που αποκαλύπτουν περισσότερες κρυφές πτυχές για το κουκούλωμα του αιώνα, που, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μεθοδεύτηκε ανατριχιαστικά και με κρύο αίμα.

EUROSTAT: Μάστιγα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση σε ακρίβεια στην ΕΕ...!!!

O πληθωρισμός επιμένει και παραμένει στην χὠρα μας, απότοκο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Αυτό καταγράφεται στα τελικά στοιχεία της EUROSTAT, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται σε ακρίβεια στην 2η χειρότερη θέση ανάμεσα στις 27 της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε υποκριτικά την αποστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιστολής στην Κομισιόν για τα υπερκέρδη των καρτέλ, που ο ίδιος εξυπηρετεί.

Η Ελλάδα επί έβδομο συνεχόμενο μήνα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 3,2 τον Απρίλιο ενώ στην ευρωζώνη κινήθηκε στο 2,4% κατά μέσον όρο.