Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εμφαση στο ΕΣΠΑ με νέο υφυπουργό - Σύσκεψη των «3» τη Δευτέρα...!!!

ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προαναγγέλλοντας νέα σειρά επαφών με υπουργούς.
Νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των κονδυλίων και επισήμανε ότι «τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα».
Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».
Σημείωσε πάντως ότι η πολιτική του μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «θέλω να έλθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε».
Εμφαση στο ΕΣΠΑ με νέο υφυπουργό - Σύσκεψη των «3» τη Δευτέρα
Για τον λόγο αυτόν ανακοίνωσε κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι επαφές ξεκινούν την Τετάρτη στις 10.00 πμ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12.00 το μεσημέρι τη ίδιας ημέρας με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, στις 5.00 μμ με τους επικεφαλής του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 7.00 μμ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την Πέμπτη στις 10.00 πμ ο Α. Σαμαράς θα δει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη 1.00 μμ τους επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, στις 12.00 το μεσημέρι με τους επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, στις 5.00 μμ με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 7.00 μμ με τους επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας.

Το Σάββατο στις 10.00 πμ ο πρωθυπουργός θα δει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στις 12.00 μμ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 2.00 μμ τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.

  • Εν τω μεταξύ για τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας ορίστηκε η νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης.

    ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου