Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ήταν «εν βρασμώ» ή προσχεδιασμένη η δολοφονία της Καρολάιν;

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος παρουσίασε προχώρησε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης,

 σημειώνοντας ότι ο πελάτης του δεν είχε προσχεδιάσει την δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά. Εκδοχή η οποία, ωστόσο, προσκρούει στα  αντίθετα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega τόνισε πως «δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ούτε υπήρχε άλλο κίνητρο. Και αυτά καταρρίπτονται γιατί έχουμε ομολογία από τον ίδιο. Μια πράξη συνειδητοποιημένη από τον ίδιο, ενδεχομένως και από την πρώτη μέρα. Είναι μια ομολογημένη πράξη, μη αποκρύπτοντας κανένα στοιχείο. Με την ομολογία του έδωσε φως σε αρκετά σενάρια που υπήρχαν αν υπήρχε συνεργός ή άλλο κίνητρο, τα οποία καταρρίπτονται από τον ίδιο. Γνώμονας του είναι το παιδί».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος η υπερασπιστική τους γραμμή θα είναι ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε «κατόπιν εξέλιξης έτερων γεγονότων».Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωαννίδη, πριν το φόνο της 20χρονης, υπήρχε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού. Ο ίδιος, απέρριψε και το πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο η Καρολάιν δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν, υποστηρίζοντας ότι «η Καρολάιν δεν κοιμόταν την ώρα του φονικού». «Η βούληση του εξαρχής μετά την τέλεση της πράξεως ήταν να ομολογήσει» πρόσθεσε σχετικά με τον συζυγοκτόνο.

Στο ερώτημα γιατί ο 32χρονος άργησε να ομολογήσει 37 μέρες, ο δικηγόρος του είπε ότι το έκανε για το παιδί του. «Δεν ήθελε να στερήσει από το παιδί του και τους δύο γονείς την ίδια μέρα. Αυτό σκεφτόταν και δεν ομολόγησε αμέσως την δολοφονία».

Τα στοιχεία που αντικρούουν το αφήγημα του δολοφόνου


Ωστόσο, παρά την τακτική του Αναγνωστόπουλου να εμφανίσει την δολοφονία ως έγκλημα «εν βρασμώ», στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ενδεχόμενο προσχεδιασμένου εγκλήματος. Το σημαντικότερο σημείο είναι η αφαίρεση της κάρτας της κάμερας του σαλονιού όπου αποθηκεύονταν τα βίντεο και η οποία βγήκε ώρες πριν τον φόνο. Συγκεκριμένα στις 1:30 ο δράστης αφαιρεί την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού συστήματος παρακολούθησης, ενώ στη σοφίτα όπου έγινε η δολοφονία ανεβαίνει στις 4:00 τα ξημερώματα.

Εμπλοκή και τρίτου προσώπου στη δολοφονία;

Στο μεταξύ, η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη έκανε λόγο για εμπλοκή και τρίτου προσώπου στην δολοφονία της Καρολάιν. Ειδικότερα, σε έκτακτη εκπομπἠ του «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής στον Alpha, η δημοσιογράφος άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται στην υπόθεση να εμπλέκεται και ένα τρίτο άτομο, ενώ έδειξε να επιμένει και στην ύπαρξη ενός σκουρόχρωμου αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας να κινείται στην περιοχή τις επίμαχες ώρες.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να μπαίνει στη Διαδόχου Παύλου που οδηγούσε στη μεζονέτα που έγινε το φονικό στις 03:35 και να φεύγει με ταχύτητα προς τη Λαυρίου περίπου στις 05:30. «Κάτι είχαν πει στην Καρολάιν; Κάτι είχε δει; Δεν ξέρω. Πάντως κάτι είχε κλονίσει την κοπέλα. Και μαθαίνω πως κάτι είχε πει σε στενό συγγενικό της πρόσωπο. Δεν φεύγεις από το σπίτι σου, ούτε ψάχνεις μέσα στη νύχτα για ξενοδοχείο, μετά από ένα απλό καυγαδάκι. Μπορεί να υπάρχει και τρίτο άτομο. Αυτό θα πρέπει να το ψάξει η αστυνομία και ο ανακριτής. Μπορεί να μην ήταν εκείνο το βράδυ εκεί αλλά μπορεί να βοήθησε τον δράστη σε άλλο επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγελική Νικολούλη.

 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου