Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Σχέδιο Γερμανών και Βρετανών για διάσωση της Τουρκίας...

Μιχάλης Ιγνατίου

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο πρέσβης Αποστολίδης. Σοβαρό, αλλά με συγκεκριμένες ιδέες, που δεν σημαίνει ότι είναι και ορθές.

Το δεύτερο... δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, όπως το όρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρόλο παρατηρητή.

Αρκετοί στην Ελλάδα και στην Κύπρο περιμένουν τα δύο παραπάνω γεγονότα ως το μάννα εξ ουρανού. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους. Διότι είναι δύο συναντήσεις οι οποίες είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κατοχικής δύναμης.
Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο διεξάγονται οι ερευνητικές για τις θαλάσσιες ζώνες, και η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι για να εξυπηρετηθεί η Τουρκία σε πολλαπλά επίπεδα.
Πρώτον, για να αποφύγει τις κυρώσεις από τους άμυαλους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και της Κύπρου

Δεύτερον, για να έχει κέρδη στο Κυπριακό, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω της άνευ προηγουμένου διαφθοράς στο νησί, βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση από τους Βρετανούς και άλλους φιλότουρκους της Ευρώπης, και
Τρίτον, για να εισαγάγει η Τουρκία στο διάλογο για τα ελληνοτουρκικά όλες τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου