Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Γλυφάδας είναι επικίνδυνο... !!!

Είναι αρκετά νέος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας κι απ’ ό,τι βλέπω στις ειδήσεις φέρεται να έχει ανθρωπιστική συνείδηση (χτες έκανε μια εκδήλωση για την...
Μυρτώ της Πάρου).

Yπενθυμίζεται ότι παρενέβη για να διακοπεί ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα που αφορά εκπαιδευτικούς.

Προσοχή: Δεν επρόκειτο για κάποια διδασκαλία στα σχολεία ώστε να ενοχληθεί κάποιος («διδάσκουν στα παιδιά μας για τους γκέι!»).

Ο σκοπός του προγράμματος, για το οποίο υπεύθυνη ήταν κλινική ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού.


Με δυο λόγια, βοηθούσε τους δασκάλους και καθηγητές να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν κρούσματα bullying και απομόνωσης. Τους έδειχνε τρόπους να βοηθούν παιδιά που είχαν την ανάγκη τους.

Και ήρθε ο Δήμαρχος απ’ το πουθενά, -φέρεται να υπέκυψε σε πιέσεις της Εκκλησίας- να το σταματήσει. Χωρίς καν μια εξήγηση.

Καταλαβαίνει άραγε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Όταν περιθωριοποιούνται παιδιά, όταν καταστρέφονται ψυχισμοί, όταν έχουμε αυτοκτονίες λόγω bullying, ο κύριος Δήμαρχος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι σαν να λέει στους εκπαιδευτικούς δεν πειράζει, δε χρειάζεται να προστατεύσετε αυτά τα παιδιά απ’ το bullying, αφήστε τα στη μοίρα τους.

Κι αν φυσικά γίνει κάποια «στραβή» (για να το πω κομψά) σε κάποιο σχολείο της Γλυφάδας, αν αυτοκτονήσει κάποιος λόγω bullying, ο Δήμαρχος θα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα και θα κάνει δηλώσεις εναντίον του εκφοβισμού.

Μην το κουράζουμε πολύ
Ο κύριος Δήμαρχος πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση διακοπής εδώ και τώρα.

Δεν είναι αργά για να καταλάβει ότι αυτό που έκανε μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο – και απάνθρωπο.

Απ’ τη Δευτέρα κιόλας το πρόγραμμα αξίζει (και πρέπει) να ξαναρχίσει...

Πηγή: Μικροπράγματα, Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου