Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Οι αντιφάσεις του κ. Αγγελή... !!!

Στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις αναφορικά με τη χρονική περίοδο που επέλεξε να ανασύρει από το...
 
αρχείο τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων, ενώ έδωσε διάφορες απαντήσεις για το γεγονός ότι δεν έλεγξε -ως όφειλε- τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που έδωσαν οι άνθρωποι του FBI.
Δύο είναι τα επιπλέον σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Το ένα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν έλεγξε -ως όφειλε αρμοδίως- τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που έδωσαν στους Ελληνες εισαγγελείς στη Βιέννη οι άνθρωποι του FBI και κάτοχος του οποίου φέρεται να είναι ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά ο τελευταίος.


Το άλλο είναι ότι δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής, αναφορικά με τη χρονική περίοδο που επέλεξε να ανασύρει από το αρχείο τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων, μόλις δέκα μέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα ελέγχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο κ. Αγγελής έπεσε σε σωρεία αντιφάσεων. Ειδικότερα και ενώ του έγινε ερώτηση γιατί δεν έλεγξε τον λογαριασμό ως όφειλε εκ θέσεως (ως αναπληρωτής στην Αρχή Κατά της Νομιμοποίησης Παράνομων Εσόδων), ο κ. Αγγελής φέρεται αρχικά να απάντησε: «Δεν το σκέφτηκα».

Οπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η απάντηση προκάλεσε αντιδράσεις, ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων επί του ίδιου θέματος και ο αντεισαγγελέας φέρεται να έδωσε διάφορες απαντήσεις, αλλά καμία επί της ουσίας. Ειδικότερα, φέρεται να είπε πως δεν το έκανε γιατί τα χρήματα φαίνεται να ήταν δικαιολογημένα. Ωστόσο, του επισημάνθηκε από μέλη της επιτροπής ότι σε καμία από τις αναφορές του δεν έγραφε αυτή την αιτιολογία, πως τα χρήματα είναι δικαιολογημένα.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το είχε κάνει, ενώ στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γράφονται όλα στις αναφορές και ειδικά τα αυτονόητα. Οταν του επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι, ενώ είχε τα στοιχεία δεν έπραξε τίποτε ως αναπληρωτής της Αρχής, φέρεται να απάντησε πως έβλεπε και τους 10 πολιτικούς ως ενιαίο σώμα και δεν ξεχώριζε τον έναν από τον άλλον.

Οι μηνύσεις
Σε ό,τι αφορά το άλλο θέμα, της ανάσυρσης των μηνύσεων λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Αγγελής δεν φαίνεται να έπεισε με τις απαντήσεις που έδωσε, ειδικά από τη στιγμή που φέρεται να ήθελε να προχωρήσει στην ανάσυρσή τους μήνες πριν, πράγμα όμως που δεν έκανε.

Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε πως η χρονική περίοδος που επέλεξε να κάνει ανάσυρση των μηνύσεων ήταν «τυχαία», αν και στη συνέχεια λέγεται πως σημείωσε ότι εκείνος ο μήνας (ο Ιούνιος) ήταν πολύ δύσκολος για τον ίδιο, καθώς είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για τις ενέργειές του και φοβόταν για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του.

Στη συνέχεια δε, φέρεται να παραδέχθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2019 δεν μπορούσε να το κάνει και το έκανε τον Ιούνιο όταν ήρθε σε ρήξη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές...

Δημήτρης Τερζής

Πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου