Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Μήπως δεν χωράει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ;... ???

Γιώργος Λακόπουλος

«Δεν πάει άλλο να σκιζόμαστε για να πάει καλά το κόμμα και να έρχεται ο Πολάκης και να μας στέλνει στον πάτο, ρίχνοντας νερό στο μύλο των άλλων»
Ανώνυμος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η προτελευταία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη FB είναι η εξής:

-“Προς Βοθροκαναλα που βρήκαν πάτημα κι έχουν λυσσάξει απ το πρωί: Και θα πολεμώ και θα...

μιλώ και θα γλεντώ και θα τραγουδώ και θα χορεύω και θα ταξιδεύω και θα ψαρεύω και κουδούνια θα σας κρεμώ!!! (Πάρτε με τη σειρά τις φωτογραφίες) Γιατι ΜΠΟΡΩ ,γιατι σας ΕΧΩ….με τη “δικη μου” αριστερά ….. που ‘ναι μεγάλη δυνατή και αποφασισμένη!!!”

Ακολούθησε μια ακόμη για την παραγραφή της δίωξης του Νίκου Γεωργιαδη: »ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ».


Νομικός πολιτισμός μηδέν. Λόγος καταγωγίων. Ύφος δημόσιας παρουσίας στο βυθό.

Ο Παύλος Πολάκης είναι βουλευτής της Αριστεράς. Η οποία από τη φύση των ιδεών της εξυψώνει το λόγο και κάνει την πολιτική αντιπαράθεση στοιχείο επικράτησής της και όχι όπλο ομαδικής αυτοκτονίας.

Κάθε φορά που μιλάει ο Πολάκης οι αντίπαλοι του Τσίπρα κάνουν πάρτι.

Έχουν υπάρξει και χειρότερες αναρτήσεις του, την εποχή μάλιστα που ήταν υπουργός και… παρέμενε. Πόσο μάλλον σήμερα που από βουλευτή δεν μπορεί να τον κουνήσει κανείς, ως τις επόμενες εκλογές.

Η προτελευταία ανάρτηση είναι απάντηση στον …ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικό όργανο του οποίου τον αποδοκίμασε – επιτέλους- για τον τρόπο που χειρίσθηκε φραστικά την διένεξη του με την απίστευτη Αγαπηδάκη.

Ακόμη και οι σύντροφοι του αγανάκτησαν. Δεν πάει άλλο. Ό,τι χτίζουν τη μια μέρα τους το γκρεμίζει την άλλη.

Είναι γνωστό ότι ο Αλεξης Τσιπρας, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις κατ’ ανάγκη τον προστάτευσε, προσπάθησε πολλές φορές – δημοσίως και κατ’ ιδίαν- να τον νουθετήσει. Δεν είναι τρόπος αυτός να εκφράζεται στέλεχος και βουλευτής δημοκρατικού κόμματος.

Στάθηκε αδύνατο. Συνεχίζει να δικάζει, να καταδικάζει, να αποφαίνεται συλλήβδην και να προκαλεί ασχημονώντας. Έτσι χάνει και το δίκιο, που έχει σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό θα μπορούσε να είναι προσωπικό του θέμα. Αν θέλει να θεωρείται γραφικός ή «κουζουλός», γούστο του και καπέλο του. Αν νομίζει ότι κάνοντας τον θεριακλή -με το τσιγάρο ή με το πληκτρολόγιο- προσφέρει υπηρεσίες στον εαυτό του δικαίωμα του.

Ίσως τον γοητεύει ότι αναπαράγεται με το όνομα του το παλιό «Πέστα Μένιο» των Πασόκων της εποχής. Αλλά έτσι ούτε μάγκας είναι ούτε αριστερός -ούτε καν Κρητικός. Και πάντως για το κόμμα του αποδεικνύεται επιζήμιος.

Είναι απίστευτος ο αριθμός των ανθρώπων της Δημοκρατικής παράταξης που δεν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, λόγω Πολάκη.

Ιδίως νέοι άνθρωποι, που δεν ανέχονται την καταπάτηση της ευπρέπειας από κάποιον που λέει ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Που τους ενοχλούν η αγένεια, η λούμπεν ρητορική του, η αισθητική, οι χαρακτηρισμοί.


Τα Άπαντα Πολάκη έγιναν πότε σωσίβιο και πότε λάβαρο για τη Δεξιά και θηλιά στο λαιμό του Τσίπρα.

Του κόστισε ακριβά παρότι δεν είναι άμοιρος της προτίμησης που έδειξαν οι Χανιώτες στο Πολάκη αποκλείοντας από τη Βουλή τον Γ. Σταθάκη και τους λοιπούς υποψήφιους.

Ο μόνος ωφελημένος από τη διαδικτυακή συμπεριφορά και φρασεολογία Πολάκη είναι ο Μητσοτάκης και η επικοινωνιακή μηχανή του.

Η περίπτωση Κυμπουρόπουλου είναι χαρακτηριστική. Τον χρησιμοποίησε για να κόψει την πρώτη θέση από τον Μεϊμαράκη και για να απευθυνθεί σε στρώματα της κοινωνίας με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Με τον Τσίπρα απολογούμενο για κάτι που δεν έχει σχέση με το ήθος και τη ρητορική του.

Γενικά κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν έχει πάρα να πατήσει τον κάλο του Πολάκη και τα φιλικά της ΜΜΕ έχουν θέμα για αντιπερισπασμό.

Απόδειξη και η κακή υπηρεσία πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του μετά τον απαράδεκτο αποκλεισμό του από την Προανακριτική Επιτροπή.

Όπως και με την επίκληση του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του σε μια απλή μήνυση… Κατά τα λοιπά είναι «της ανδρικής σχολής» κι αυτός, σαν τον Σαμαρά...

Για να τον αποδοκιμάζει μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ -και δια του Χαρίτση, πορτ παρόλ του Αλέξη Τσίπρα- έχει φτάσει ο κόσμος στο χτένι. Εκ των πραγμάτων λειτουργεί σαν -έστω κρητικό -μαχαίρι στα πλευρά του κόμματος. Είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι.

Καθυβρίζοντας σωρηδόν αντίπαλους, δημοσιογράφους, δικαστικούς, τον διοικητή της ΤτΕ, τον Πρωθυπουργό, τους αξιωματούχους της Κομισιόν και όποιον του κατέβει γίνεται επικίνδυνος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει καν αίσθηση ότι κατάντησε στο δημόσιο βίο συμπληρωματικό μέγεθος του Γεωργιάδη, του Λοβέρδου και του Μπογδάνου. Αργά ή γρήγορα θα είναι ολοφάνερο ότι δεν χωράει στο νέο κόμμα που πασχίσει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας -για να διεκδικήσει εκ νέου τη διακυβέρνηση.

Το εξήγησε -όχι κάποιο βαποράκι δημοσιογράφος, λαμόγιο πολιτικός, πουλημένος δικαστικός, ή βορθροκάναλο. Αλλά ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. …. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας Αριστεράς»...

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου