Η τρίτη επισήμανση είναι πως πρόκειται για την δεύτερη φορά που η Ολομέλεια των Εφετών αρνείται την εξαίρεση της κυρίας Τουλουπάκη από την υπόθεση. Η πρώτη ήταν όταν είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα του κατηγορούμενου Ανδρέα Λοβέρδου και το αίτημά του να αφαιρεθεί η έρευνα από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, το Συμβούλιο είχε κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα βασικό στοιχείο που ελήφθη υπόψιν ήταν πως η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, άσκησε την τελευταία ποινική δίωξη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας στις 14-6-2019 και ότι από τότε δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξιολογήθηκε επίσης το γεγονός ότι ήδη από την εισαγγελία Διαφθοράς έχουν τεθεί επτά υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα στο αρχείο, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα ακόμη τρεις ακόμη δικογραφίες.
Σε ό,τι αφορά στις δικογραφίες που βρίσκονται στην ανάκριση οι Εφέτες υποστήριξαν πως οι δυο ανακρίτριες που τις χειρίζονται είναι ικανές να τις φέρουν εις πέρας. Σχετικά με το ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κ. Φρουζη, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι οι ανακρίτριες ακόμη αναμένουν στοιχεία από την εισαγγελία Διαφθοράς.