Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ια τα σκάνδαλα της Αγίας Οικογένειας θα γράψουν τίποτα οι... υμνητές του Φαλήρου...???

Ως γνωστόν για να εδραιωθούν οι δυναστείες και τα καθεστώτα χρησιμοποιούν την… τέχνη της προπαγάνδας.

Κάτι όμοιο συμβαίνει και στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με την… επιχείρηση αγιοποίησης της Αγίας Οικογένειας μέσω ταινιών και βιβλίων.
Όπου βλέπουμε μια τραγική παραποίηση ιστορικών γεγονότων με στόχο να ριχτεί στάχτη στα μάτια των πολιτών για να εγκαθιδρυθεί ο μητσοτακισμός.
Βέβαια μόνο γέλιο προκαλούν τα όσα διαβάζουμε. Πως αλλιώς να αντιδράσεις άλλωστε στις αναφορές για το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου και ανόητος να είσαι αντιλαμβάνεσαι ότι η όλη υπόθεση δεν είχε στόχο την κάθαρση όπως διατυμπάνιζε τότε ο Μητσοτάκης αλλά την κατάκτηση της εξουσίας.

Όπως ακριβώς έκανε προεκλογικά και ο γιος με την υπόθεση Novartis, ο οποίος με το που κάθισε στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου κατευθείαν αθώωσε τον Τσίπρα.
Ούτε μια προπαγάνδα της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν οι... υμνητές του Φαλήρου.
Παρ' όλ' αυτά προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αναφορά για τους σκελετούς που κρύβονται στη ντουλάπα της Αγίας Οικογένειας.
Ίσως λόγω φόρτου εργασίας -που να γράφεις βιβλία και ταυτόχρονα να βγάζεις κι εφημερίδα- οι συνάδελφοι στο Φάληρο να ξέχασαν να τους συμπεριλάβουν.
Το Antinews για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης οφείλει να τους υπενθυμίσει.
Στα παρακάτω links μπορούν να πληροφορηθούν για τα πάντα.
Αναμένουμε εναγωνίως τι θα σκαρφιστούν αυτή τη φορά για να παραμείνει η ντουλάπα της αμαρτίας ερμητικά κλειστή.
Διαβάστε και σχολιάστε υπεύθυνα:
Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens
Συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: “Αλέξη μου, Κυριάκο μου”
Πως άρχισε η διαπλοκή στην Ελλάδα


antinews.gr 

Στον βούρκο των μυστικών υπηρεσιών βουλιάζει η κυβέρνηση


Μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επαναφορά της χρήσης παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων ως την ενδεδειγμένη λύση για την πάταξη της διαφθοράς, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αθώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη τροποποίηση σχετίζεται με την προαναγγελία αποκάλυψης από φιλοκυβερνητικό μέσο στοιχείων που συνδέονται με την υπόθεση Novartis.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για υποκλοπές μυστικών υπηρεσιών που αν δουν το φως της δημοσιότητας θα γίνει πάταγος.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, αλλά αν αποδειχθούν αληθινές σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πορευθεί σε σκοτεινά μονοπάτια ανάλογα με της προηγούμενης για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Φτάνοντας μέχρι του σημείου να βουλιάξει στον βούρκο των μυστικών υπηρεσιών για να βγει νικήτρια.
Εννοείται ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis.
Όχι όμως με αθέμιτες πρακτικές που θυμίζουν καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ.
Όπου ο νοσηρός κόσμος των μυστικών υπηρεσιών έκοβε και έραβε συνομιλίες και στοιχεία για να κατασκευάσει ενόχους.

antinews.gr


Κυβέρνηση: Θα κάνουμε τα πάντα για να μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ

Ανοικτά δηλώνει πλέον η κυβέρνηση ότι θα κάνει τα πάντα για να μπουν τα Σκόπια και η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο, ενδεχομένως το Μάρτιο του 2020, θα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίας παρασκηνίου και προσκηνίου, προκειμένου να λάβουν οι δυο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το πολυπόθητο "εισιτήριο" - ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαδικασιών για την ΕΕ. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή, εάν αποφασιστεί, θα αρχίσει το 2025 ή το 2027. Ως γνωστόν, πρόσφατα η Γαλλία πρόβαλε βέτο για την απόδοση ημερομηνίας ένταξης των χωρών στην ΕΕ. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, σχολίαζαν ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το βέτο της Γαλλίας. Τώρα, πάντως, οι αρμόδιοι υπουργοί της τάσσονται ευθαρσώς υπέρ της ένταξης, αν και πριν το γαλλικό βέτο δεν το έκαναν.
"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου αυτές οι χώρες, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία, να λάβουν ημερομηνία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Σέρβο ομόλογό του, Ιβιτσα Ντάσιτς (Βελιγράδι, 14.11.2019). Ο ίδιος επίσης, αναφερόμενος στο πρόσφατο βέτο, είπε: "Είμαστε, δεν μπορώ να πω έκπληκτοι, γιατί είχαμε συζητήσεις εκ των προτέρων, αλλά θα έλεγα ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι στις χώρες αυτές, στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία, δεν δόθηκε ημερομηνία [έναρξης διαπραγματεύσεων] στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο".
Και πρόσθεσε: "Αυτό που θέλαμε να κάνουμε και αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να αντιστραφεί αυτή η απόφαση. Και θα διευκολύνουμε την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών κριτηρίων εκ μέρους των χωρών αυτών. Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν κάνουμε χάρες σε κανέναν. Προωθούμε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, βασισμένο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό κάνουμε, γι’ αυτό είναι οι φίλοι, αυτό υποστηρίζει η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας αληθινός φίλος τόσο της Βόρειας Μακεδονίας όσο και της Αλβανίας".
Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και χειρίζεται το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο «4ο Thessaloniki Summit» (14.11.2019):
-Επανέλαβε τη στήριξη της ελληνικής πλευράς υπό το καθεστώς της αιρεσιμότητας, υπό την προϋπόθεση δηλαδή οι δύο χώρες να εκπληρώσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
-Χαρακτήρισε ως μη ικανοποιητική την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών – ιδίως σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εξαρχαϊσμού, τον αναθεωρητισμό των σχολικών εγχειριδίων και ορισμένα διοικητικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει από την πλευρά της γείτονος χώρας να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα και τόνισε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των περιουσιακών δικαιωμάτων της εκ μέρους της Αλβανίας.
Να σημειωθεί, πάντως, πως το θέμα της εξέτασης των βιβλίων είχε ουσιαστικά παγώσει, αφού κύκλοι εντός της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ, έχουν αντιδράσει στην εξέταση και των ελληνικών βιβλίων, γεγονός που έχει οδηγήσει την ελληνοσκοπιανή επιτροπή σε κατάσταση σχεδόν ανυπαρξίας.
Τέλος ο πρωθυπουργός αφού επανέλαβε για μια ακόμη φορά την κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ, τόνισε πως από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και πρέπει να εφαρμοστεί για να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση.
Στο μεταξύ παρουσιάστηκε και το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα. Macedonia the Great ο τίτλος του. Προφανώς το διαδικτυακό γιουχάισμα έπαιξε το ρόλο του και εγκαταλείφθηκε το περίφημο Makedonia.
Ωστόσο και αυτή τη φορά η κυβέρνηση με τεχνάσματα προσπαθεί να επισκιάσει την… κωλοτούμπα των Πρεσπών.
Αντί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρχει σκέτο το Macedonia, προσθέτει τον προσδιορισμό Great, αφενός για να μην δυσαρεστηθούν οι γείτονες, κι αφετέρου για να ξεγελάσει τους Έλληνες θυμίζοντάς τους τον Μέγα Αλέξανδρο.
Δυστυχώς κύριοι του Μαξίμου μόνο τους εαυτούς σας ξεγελάτε, καθώς η Μακεδονία είναι μία όπως κι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας.
Και κάτι ακόμη. O γραφίστας ήταν ο ίδιος που σχεδίασε το σήμα της ΝΔ; Έλεος!!!

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου