Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Κούλογλου: Oνειρα χειμερινής νυκτός... τα σενάρια περί εκλογών Φλεβάρη-Μάρτη...!!!

«Τα σενάρια περί εκλογών τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο είναι όνειρα χειμερινής νυκτός, που εξυπηρετούν μόνο τις φαντασιώσεις κάποιων», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας...
 
στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στην Γιάννα Παπαδάκου. «Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν συμφέρον να κάνει τώρα εκλογές. Πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το κοινωνικό μέρισμα... Θα υπάρξουν και άλλες θετικές ρυθμίσεις, όπως για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σπίτια τους ή διευκολύνσεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο...
Αυτές οι παροχές δεν είναι προεκλογικές αλλά είναι δυνατές επειδή βγήκαμε από τα μνημόνια και έχουμε πλεόνασμα το οποίο μπορούμε να διαθέσουμε σε όσους έχουν ανάγκη ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις δημοσκοπήσεις που έδειξαν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «δεν είναι αξιόπιστες. Μάλιστα σ’ αυτή των Νέων, ο ίδιος ο δημοσκόπος που την έκανε άσκησε κριτική στον τρόπο που παρουσιάστηκε. Αυτό είναι παγκόσμια πρώτη! Επίσης, αυτές οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το ΚΙΝΑΛ να είναι σε άνοδο, ενώ έχει υποστεί πλήγμα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εμπλοκή στελεχών του σε σκάνδαλα, όπως ο Παπαντωνίου, αλλά και από τον τρόπο που το κόμμα  διαχειρίστηκε το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη. Σαν οι πολίτες να επιβράβευαν το κόμμα του οποίου πρώην στελέχη του είναι μπλεγμένα σε σκάνδαλα ή ερευνώνται!» «Ο κόσμος δεν έχει αισθανθεί ακόμη στην τσέπη του τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε πως στην δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, το 60% των πολιτών εμφανίζεται να μην πιστεύει ότι θα εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα εάν δεν τα δει πρώτα. «Αυτό διαμορφώνει μια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως μειώνεται και δείχνει ότι ακόμη ανακατεύεται η τράπουλα», προσέθεσε. 

Όσον αφορά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, όπως το C4i, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια «υπήρχαν καθυστερήσεις και αράχνιαζαν οι υποθέσεις στο συρτάρι. Τώρα όμως ανακινούνται γιατί υπάρχει έντονο αίτημα της κοινωνίας για κάθαρση στο δημόσιο βίο και για τιμωρία των πραγματικών ενόχων».

«Το C4i σηματοδοτεί μια περίοδο όπου υπήρξε μεγάλη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εάν δεν υπάρξει κάθαρση οι πολίτες θα απομακρυνθούν από το δημοκρατικό πολίτευμα: από την Δικαιοσύνη, τους θεσμούς, τα ΜΜΕ, την Δημοκρατία. Όταν βλέπουν όλα αυτά και κανέναν να τιμωρείται, θα ενισχυθεί η ακροδεξιά. Δεν γίνεται να πηγαίνει 10 χρόνια φυλακή η καθαρίστρια ή ο μικροεπιχειρηματίας για 5000 ευρώ οφειλής στο δημόσιο, ενώ εκείνος που πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη και το παραδέχεται, να μένει ατιμώρητος», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέλιος Κούλογλου απέρριψε τις αιτιάσεις ότι οι έρευνες γίνονται κατ’ εντολή της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη έγινε από μια ανεξάρτητη αρχή όπου η κυβέρνηση δεν έχει καμία επιρροή. Το ίδιο και για όλες τις υποθέσεις. Η δικαιοσύνη τις ανοίγει, όχι η κυβέρνηση». Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι «το δόγμα Σημίτη, ότι ‘δικό μας ήταν το μαγαζί’. Μπορεί ο ίδιος ο κ. Σημίτης να μην έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά το δόγμα αυτό είναι εκείνο που αφήνει τους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν. Η δήλωσή του περί ‘προσωρινών ενοίκων της εκτελεστικής εξουσίας’ έχει περάσει στο ντούκου. Είναι εντυπωσιακό. Εάν το είχε πει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε γίνει πανικός», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου υπογραμμίζοντας ότι «η εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένας χυδαίος αντιπερισπασμός. Εκτός αυτού, είναι και επικίνδυνος γιατί εμπλέκει χωρίς να υπάρχει καμία βάση έναν θεσμό που θα έπρεπε να σέβονται όλοι. Αυτό δείχνει πόσο αδίστακτοι και πόσο απεγνωσμένοι είναι, ώστε να κάνουν αυτά τα πράγματα».   

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως η εξαφάνιση του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens και των εξοπλιστικών, προκαλεί πολλά ερωτήματα. «Η αστυνομία ενημερώθηκε από την εταιρεία security, ότι ο Όσβαλντ έβγαλε το βραχιόλι και έφυγε, δυο ώρες αργότερα γιατί όπως ισχυρίστηκαν είχαν διακοπή ρεύματος. Μου φαίνεται σαν μυθιστόρημα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου