Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ασθενείς νοσοκομείου Νικαίας στο iefimerida: «Δεν μας έδιναν φαγητό, ή το έφερναν σε πλαστικά πιατάκια» [εικόνες]...!!!

Χωρίς φαγητό καταγγέλλουν ότι τους άφησαν σε ορισμένα γεύματα ασθενείς της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Νικαίας. 

Όπως καταγγέλλουν στο iefimerida, τις τελευταίες μέρες οι τραπεζοκόμοι δεν σέρβιραν κανονικά το φαγητό σε όλους τους ασθενείς της Πνευμονολογικής Κλινικής και όταν το έκαναν, το έφερναν χωρίς δίσκο σε πλαστικά πιατάκια με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, όπως αυτά που χρησιμοποιούν στα… πάρτι,
όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το iefimerida. 
Σε πλαστικό πιατάκι το φαγητό των ασθενών Σε πλαστικό πιατάκι το φαγητό των ασθενών
«Δεν μας έφερναν φαγητό»
«Το πρωί δεν μας έφεραν καθόλου πρωινό. Το μεσημέρι, πήγε 3μιση και πάλι δεν μας έφεραν τίποτα για να φάμε. Πήγαν κάποιοι και διαμαρτυρήθηκαν και οι υπεύθυνοι τους απάντησαν ότι δεν είχαν άλλες μερίδες! Τελικά κατά τις 4 το μεσημέρι έφεραν φαγητό σε πλαστικά πιατάκια, όπως αυτά που κάνουν τα παιδικά πάρτι. Το βράδυ όμως, πάλι δεν έφθασε για όλους το φαγητό και σε κάποιους ασθενείς έδωσαν μόνο από ένα γιαουρτάκι», καταγγέλλει στο iefimerida ασθενής που νοσηλεύθηκε στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Νικαίας την περασμένη εβδομάδα και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Πηγές του νοσοκομείου διαψεύδουν ότι ασθενείς έμειναν χωρίς φαγητό. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δηλώνει στο iefimerida πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρατηρείται έλλειψη τραπεζοκόμων, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλεί προβλήματα. 


Οι τραπεζοκόμοι δεν επαρκούν
«Το νοσοκομείο έχει 30 τραπεζοκόμους για την εστίαση. Όμως οι 17 από αυτούς είχαν προσληφθεί για την καθαριότητα και τους χρησιμοποιούσαν ως τραπεζοκόμους. Επειδή έγιναν καταγγελίες για αυτό το ζήτημα, αυτοί οι 17 επέστρεψαν στην καθαριότητα και έμειναν μόνο 13 για την εστίαση. Αυτοί δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και κάποιοι ασθενείς να μη τρώνε», δηλώνει ο κ. Γιαννακός και προσθέτει: «Οι 13 τραπεζοκόμοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 500 ασθενείς στο νοσοκομείο».
Όπως εξηγεί, οι τραπεζοκόμοι πιθανότατα σερβίρουν το φαγητό σε πλαστικά πιατάκια μιας χρήσης, καθώς «δεν επαρκεί το προσωπικό για να πλύνει τα σκεύη και αυτή είναι μια λύση»!


Μια τουαλέτα για 8 άτομα
Όπως καταγγέλλει ασθενής στο iefimerida η εστίαση δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς όπως λέει, «στον θάλαμο μας δεν υπήρχε μέσα τουαλέτα. Υπήρχε μια τουαλέτα έξω από τον θάλαμο που ήταν σε άθλια κατάσταση και έπρεπε να την μοιραστούν 8 ασθενείς. Δεν υπήρχε ούτε σαπούνι, μέσα ήταν όλα χαλασμένα». 
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι ζημιές και η εγκατάλειψη είναι εμφανή. Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες –όπως είχε καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ- τη νύχτα στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Νικαίας έπεσε το ταβάνι σε θάλαμο νοσηλείας, τραυματίζοντας σοβαρά τη μητέρα ενός ασθενή που θα έμπαινε στο χειρουργείο. 
Υπήρχε μια τουαλέτα έξω από τον θάλαμο που ήταν σε άθλια κατάσταση και έπρεπε να την μοιραστούν 8 ασθενείςΥπήρχε μια τουαλέτα έξω από τον θάλαμο που ήταν σε άθλια κατάσταση και έπρεπε να την μοιραστούν 8 ασθενείςΟι ζημιές και η εγκατάλειψη είναι εμφανήΟι ζημιές και η εγκατάλειψη είναι εμφανή

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου