Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

C4I: Στο μικροσκόπιο ο Γιάννος – Μάρτυρας: «Αδύνατο ο Σημίτης να μη γνώριζε για τις πληρωμές Χριστοφοράκου»...!!!

του Παναγιώτη Τζαννετάτου

Ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, η διαβίβαση της ποινικής δικογραφίας σε μορφή USB stick, που αφορά την ανάθεση του γνωστού συστήματος C4I και την 

εμπλοκή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Αντικείμενο της δικογραφίας σύμφωνα με το διαβιβαστικό είναι «η διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά την ανάθεση προμήθειας του συστήματος ασφαλείας Αγώνων C4I».
« Ως προ το μέρος της ανάθεσης από τη δικογραφία υπό Α.Β.Μ. Ω-05/4 με αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση του ανωτέρω συστήματος, κατά το μέρος που στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου για παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού,
άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Δημοσίου από την οποία το όφελος που επεδίωξε και επέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δρχ. ή 150.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.
Σε κάθε περίπτωση βάσει των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ανάγκη για παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή προέκυψε από την τελευταία χρονολογική κατάθεση. Σύμφωνα λοιπόν με το ευρετήριο της δικογραφίας η εννιασέλιδη κατάθεση φαίνεται πως έγινε στις 5/11/2018 από Εφέτη Ανακριτή στον Ευάγγελο Βασιλάκου που είχε διατελέσει ως γενικός διευθυντής εξοπλισμών.

Κατάθεση Βασιλάκου

Κατά την κατάθεσή του που αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, ο κ. Βασιλάκος εκτιμά πως δεν έπρεπε να είχε συναφθεί σύμβαση με τη SAIC αλλά και ότι το ύψος της μίζας που δόθηκε για το C4I κινείται σε τάξη μεγέθους στα 18 εκατ. ευρώ. Μάλιστα δεν σταματά εκεί αλλά προσθέτει πως σύμφωνα με την εκτίμησή του κατά «πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου». «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο», καταλήγει η κατάθεση.
Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση του Ευάγγελου Βασιλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου