Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στενές επαφές με υπουργούς Σημίτη, Μητσοτάκη και Μπακογιάννη στα ημερολόγια Χριστοφοράκου...!!!

Αμέτρητες επικοινωνίες και επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου με υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη αλλά και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη 

φέρνουν στο φως τα ημερολόγια τεσσάρων ετών που παρουσίασε ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή η γραμματέας του φυγόδικου πρώην πανίσχυρου άνδρα της Siemens.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα ημερολόγια που διατήρησε ως αρχεία η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Χριστοφοράκου, καταδεικνύουν τις στενές επαφές κατά την περίοδο 2000-2004 που είχε ο επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα με πολλά μέλη της τότε κυβέρνησης Σημίτη αλλά και την τακτική επικοινωνία του με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη.

Την περίοδο 2001-2003 φαίνεται πως είναι πολύ τακτικές οι συναντήσεις του και οι τηλεφωνικές του επαφές με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή, όπως και με το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο ο οποίος ως γνωστόν έχει δηλώσει ότι είχε πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα από την Siemens που κατέληξαν στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του κόμματος.
Στα ημερολόγια της κ. Τσακάλου καταγράφονται ωστόσο και άλλα ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε σημειώσεις της γραμματέως όπως  «Χρυσοχοϊδης», «Γείτονας», «Σκανδαλίδης», «Παπαντωνίου».  Αναφορά υπάρχει και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.  Όμως οι πιο πυκνές επαφές γίνονταν με τον πρώην βουλευτή Θ. Τσουκάτο κάτι που σύμφωνα με δικαστικές πηγές σχετίζεται με την παραγγελία του συστήματος C4I από την εταιρία SAIC, και μέσω υπεργολαβίας από τη Siemens.
Μέρη του ημερολογίου τους κα. Τσάκαλου που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη και τα οποία δημοσιεύει το Έθνος: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου