Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Κρίση στην κυβέρνηση : Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς...!!!

Κρίση στην κυβέρνηση – Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την κόντρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο  

– Εξέφρασε δυσαρέσκεια για την μη κάλυψή του από το Μαξίμου
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης».

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του, που είναι η ολοκλήρωση της θητείας. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».
Σχολιάζοντας τη δυσφορία του κ. Κοτζιά, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος σημείωνε πως ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος. «Αν ο Κοτζιάς διαφωνούσε, θα το έλεγε στον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.
«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.
Κληθείς δε να σχολιάσει τη δέσμευση που φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς στην χθεσινή συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν» και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις, «τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα».

Δεκτή η παραίτηση από τον Τσίπρα 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.
Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 «Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων»

Τις δικές του πληροφορίες για τους έντονους διαλόγους μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, μετέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, η κόντρα των δύο ήταν πέρα από το Μακεδονικό, αφού ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Όπως μάλιστα ανέφερε, αυτό πυροδότησε προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακλαμάνη, ανταπαντώντας στις κατηγορίες Καμμένου, ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον ΥΠΕΘΑ ότι ασκεί εξωτερική πολιτική σε βάρος της χώρας και της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου