Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ανοικτό το ενδεχόμενο να πετάξει ο Αλέξης τον Πάνο από το τρένο, αφήνει η ΝΔ...!!!

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου χθες στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, έγινε μπροστά σε ένα γαλάζιο φόντο, στο οποίο πάνω δεξιά ξεχώριζε η φράση «κι όμως το τρένο έφτασε».  

Προφανώς ο υπουργός Άμυνας ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα άντεξε, παρά τις επί μέρους διαφωνίες των δύο κυβερνητικών εταίρων και τις περί του αντιθέτου προβλέψεις για διάλυσή της πριν ολοκληρωθεί η τετραετία.
Ωστόσο στη ΝΔ θεωρούν ότι η ...αμαξοστοιχία δεν αφίχθη ακόμη στο σταθμό και δεν αποκλείουν, ο «μικρός Αλέξης» της διαφήμισης των ΑΝΕΛ, να πετάξει από το τρένο τον «οδηγό» Πάνο Καμμένο.
Η άποψη που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, είναι πως ο κ. Τσίπρας θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να εξασφαλίσει το πολιτικό μέλλον του και αν αυτό απαιτεί τη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία, θεωρούν ότι δεν θα διστάσει να «αδειάσει» τον κυβερνητικό εταίρο του, που τον στήριξε και τον στηρίζει μέχρι σήμερα, παρά τις δημόσιες κορώνες του ειδικά στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Προφανώς αυτό το έχει αντιληφθεί και ο κ. Καμμένος, ο οποίος βλέπει την επταμελή Κοινοβουλευτική Ομάδα του να φυλλορροεί με κατεύθυνση τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η χθεσινή αναφορά του σε «Μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε, όπως είπε, «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν, θεωρείται ότι απευθύνεται στους κ. Τέρενς Κουίκ και Θανάση Παπαχριστόπουλο και στην κα Έλενα Κουντουρά, που φέρονται να έχουν επιλέξει το ασφαλές εκλογικά «λιμάνι» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας πρώτα τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Οι «μακεδονοκλάστες» αυτοί «μας προέκυψαν», δήλωσε ο πρόεδρός τους, «αφού τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική».  Και πρόσθεσε: «σας ζητάω συγνώμη, που τους έβαλα σε θέσεις- κλειδιά, εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ». Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο κ. Καμμένος: «Καλό τους ταξίδι». 
Υπό τα δεδομένα αυτά, η πίεση από την οδό Πειραιώς θα διοχετευτεί σε μεγάλο βαθμό προς τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να αποδείξει ότι όντως θεωρεί επιβλαβή τη συμφωνία των Πρεσπών και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Αφού «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα επικυρωθούν με τη βούλα των γειτόνων σε ένα νέο Σύνταγμά τους, τότε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι ακόμη πιο ασθενής μετά την υπογραφή στις Πρέσπες» τόνιζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου