Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κόβεται, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις... !!!

Σε πεδίο σύγκρουσης των «δύο κόσμων» εντός της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται ο Δήμος Ηρακλείου δίνοντας σαφή δείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την...
«ανεξαρτησία» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Με μια διαδικασία–παρωδία, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου απέσυρε τη στήριξή της από τον εκλεγμένο (και με τη στήριξη της Ν.Δ.) δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό κρίνοντας «αρνητικά» το έργο του στη διοίκηση της πόλης. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό στο οποίο απέτυχε ο δήμαρχος ήταν να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις της Πειραιώς και του… κρητικάρχη βουλευτή.


Κομβικό σημείο αποτέλεσε η συναίνεση του δημάρχου, με την ιδιότητα και του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης, στο σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Τότε ο Λευτέρης Αυγενάκης έλεγε σε στελέχη της δημοτικής παράταξης «θα τον τελειώσω» προσπαθώντας να επιβάλει την ξενοφοβική λογική της Ν.Δ. στους δήμους του νησιού.

Τότε οι Κρήτες βουλευτές της Ν.Δ., με πρώτο τον κ. Αυγενάκη, διακήρυτταν πως δεν θα αναγνωρίσουν καμία απόφαση της ΠΕΔ. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, περίπου 1.100 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε διαμερίσματα σε Ηράκλειο, Χανιά, Σητεία κ.α., χωρίς να έχει… «αλλοιωθεί ο πολιτισμός της Κρήτης», όπως έγραφαν σε φλογερές ξενοφοβικές ανακοινώσεις τους στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Και για την ΤΟΜΥ

Μνημειώδεις είναι οι ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ Ηρακλείου εναντίον του δημάρχου κάθε φορά που η Ν.Δ. έκρινε ότι δεν ακολουθούσε τις υποδείξεις του κόμματος. Οταν ο Δήμος Ηρακλείου παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας τον χώρο του Δημοτικού Ιατρείου για να στεγαστεί η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), ο δήμαρχος χαρακτηρίστηκε «όψιμος βαστάζος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», με τον ίδιο να απαντά ότι αυτό που μετρά περισσότερο είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα υγείας.

Βηματίζοντας όλο και πιο… ακροδεξιά η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. έφτασε να βλέπει ως «αριστερό» τον δήμαρχο Ηρακλείου. Οταν ο δήμος αρνήθηκε να μετονομάσει την παραλιακή λεωφόρο της πόλης σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», παραχωρώντας έναν μικρότερο δρόμο, η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ χαρακτήριζε τον Βασίλη Λαμπρινό «καταπιεσμένο και δογματικό αριστερό, καλυμμένο για πολλά χρόνια με πολύ αστικό καθωσπρεπισμό και υποκρισία»...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου