Ακροδεξιός είναι εκείνος που θυμάται τη χούντα και την αναπολεί. Συντηρητικός είναι εκείνος που την απεχθάνεται.
Ακροδεξιός είναι αυτός που βλέπει με καλό μάτι τη Χρυσή Αυγή και πιθανώς την ψηφίζει. Συντηρητικός είναι εκείνος που ανατριχιάζει και μόνο στο άκουσμα της Χρυσής Αυγής.

Ακροδεξιός είναι εκείνος που όχι μόνο δεν δίνει δεκάρα για τη ζωή και την τύχη μεταναστών και προφύγων, αλλά κάνει ο,τι μπορεί για να επιδεινώσει τη θέση τους. Συντηρητικός-αλλά και προοδευτικός- είναι εκείνος που καταλαβαίνει και συμπάσχει, αλλά προβληματίζεται ταυτόχρονα για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού τόσο στους χειμαζόμενους πρόσφυγες ,όσο και στις χώρες που τους φιλοξενούν-ειδικά τις φτωχές και δοκιμαζόμενες.
Ακροδεξιός  είναι αυτός που θεωρεί «κομμουνιστικό δάκτυλο» και δείγμα εκφυλισμού της κοινωνίας το Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες παρεμφερείς ρυθμίσεις. Συντηρητικός είναι εκείνος που διαφωνεί, αλλά διατυπώνει με επιχειρήματα την αντίθεσή του.
Ακροδεξιός είναι εκείνος που έχει μονίμως λυμένο το ζωνάρι του για καυγά –ή πόλεμο- με τους γείτονες και μιλάει για Κόκκινες Μηλιές και τα συναφή. Συντηρητικός-αλλά και προοδευτικός- είναι αυτός  νοιάζεται  για το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο-ειδικά για τον Ελληνισμό της- και δεν συναινεί στην κατευναστική πολιτική και στα ζεϊμπέκικα της εξωτερικής πολιτικής.
Ακροδεξιός είναι εκείνος που θεωρεί το έθνος και την πατρίδα του  κάτι περιούσιο , υποτιμώντας τις πατρίδες των άλλων. Συντηρητικός –αλλά και προοδευτικός-είναι ο πατριώτης που νοιάζεται για την πατρίδα του, αλλά σέβεται τις πατρίδες και τις ευαισθησίες των άλλων.
Ακροδεξιός είναι εκείνος  που ακούει Αριστερά και «τραβάει πιστόλι». Συντηρητικός είναι αυτός που διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως με την  Αριστερά, αλλά την αντιμετωπίζει με θέσεις και επιχειρήματα. Κι αν η περίσταση το απαιτεί, ενδέχεται να συνεργαστεί μαζί της με καθαρούς όρους και συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας…
…Για τον Πάνο Καμμένο πες ο,τι θέλεις. Αλλά ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ δεν φέρουν κανένα από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά των Ακροδεξιών.
Ο Καμμένος είναι λογάς και συστημικός, φέρεται ενίοτε επιπόλαια, αρέσκεται σε βιαστικές αποφάνσεις και εύκολες  αιτιάσεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων και ΜΜΕ, είναι συγκρουσιακός και ,φυσικά, δεν αποφεύγει τον λαϊκισμό και την δημαγωγία, όπως άλλωστε το 90% του πολιτικού δυναμικού.
Ομως ο Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός. Ουτε Σαλβίνι ,φυσικά.
Υ.Γ. Όταν καταγγέλλεις, φέρεις το βάρος της αποδείξεως. Κατά τούτο, ο κ. Καμμένος οφείλει άνευ ετέρου να αποδείξει με στοιχεία όσα είπε εναντίον της «Εφημερίδος των Συντακτών».