Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Κέρκυρα εκπέμπει SOS…!!!

Του Γιάννη Σπ. Παργινού / Οικονομολόγου Δημοσιογράφου

Το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων χρονίζει προ πολλών ετών, στο νησί των Φαιάκων. Όλες οι Δημοτικές Αρχές φέρουν, αναλογικά πάντα, τις δικές τους ευθύνες.! 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, εισπράττει την επί 3 και πλέον χρόνια αγρανάπαυσή της…, για ένα πρόβλημα, το οποίο όχι απλά έπρεπε να το περιμένει…, αλλά το έβλεπε να γιγαντώνεται και δη με απειλητικούς ρυθμούς για την υγεία, οικονομία και κοινωνική συνοχή.! Κατ΄ επέκταση κι αναλογία όφειλε να είχε δρομολογήσει…, ή έστω να προτείνει σαφή και συγκεκριμένη λύση…!!!
Οι απελθούσες Δημοτικές Αρχές, πέραν των όποιων δικών τους ευθυνών, - κι εδώ αναλογικά - , κατά την περίοδο της δικής τους διοίκησης…, στην παρούσα φάση αρκούνται κι αρέσκονται στην επίκληση των όποιων λαθών, αμελειών, ολιγωριών, παραβλέψεων ή επαναπαύσεων της παρούσης δημοτικής αρχής, - που αναμφίβολα και σαφέστατα είναι πολλές κι εγκληματικές,
δεν προτείνουν τίποτε το σαφές και συγκεκριμένο για την παρούσα φάση…,  το παρόν πρόβλημα…, και το ΤΩΡΑ.! Δείχνουν, ωσάν να επαναλαμβάνουν την πάγια τακτική επίκλησης κι υπόμνησης των σφαλμάτων των αντιπάλων…, με στόχο να δρέψουν δάφνες – ψήφους, στην επόμενη εκλογή και να επανέλθουν στην εξουσία, προς νομή και μόνον αυτής κι όχι με για την επίλυση των όποιων προβλημάτων του νησιού μας…!!!
Οι επαγγελματικές δομές, επιμελητήρια κλπ, δείχνουν ωσάν να ήταν απλοί και μόνον κομπάρσοι αν όχι κι κατά τύχη θεατές στον «πρόβλημα – πόνο – καταστροφή»…, της ίδιας της κοινωνίας που τους ανέδειξε σε δημόσιους θώκους κι ιεραρχίες…!!!
Θα ήταν άδικο να μην αναδειχθούν κι οι όποιες ευθύνες της ίδιας της κοινωνίας, που νιώθει το πρόβλημα όταν πλησιάσει την δική της πόρτα…, ή το επιλύει όταν πετάει τα σκουπίδια στην άλλη γειτονιά…!!!

Μ αυτές τις απλές σκέψεις, κρίνω πως η λύση στο πρόβλημα «Διαχείριση Απορριμμάτων» πρέπει να είναι σαφής, οριστική κι όχι πρόχειρη, επιπόλαιη και μικρής διάρκειας. Προς τούτο, η Δημοτική Αρχή, οφείλει να συντάξει τις ανάλογες μελέτες…, να παρουσιάσει τα επιχειρησιακά της σχέδια και να ζητήσει από την Κεντρική Κυβέρνηση, από Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, από Ιδιώτες χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση…!!!
Μέχρις ότου, όμως, αρχίσει να υλοποιείται η όποια οριστική και σαφής λύση δοθεί στο υπάρχον πρόβλημα, οφείλουν όλοι να κατανοήσουν πως πρέπει να υπάρξει μια έκτακτη λύση για την έκτακτη ανάγκη που δημιουργήθηκε.!
Αυτή η έκτακτη λύση, δεν θα επιβληθεί…, ούτε θα υποβληθεί…, Αλλά, δια του διαλόγου, της καλής πρόθεσης, της κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης και δια της αντιπαράθεσης συγκεκριμένων επιχειρημάτων θα γίνει ασμένως κατανοητή…, Άρα και κατ επέκταση κι αναλογία κοινωνικά αποδεκτή…!!!

 Γιάννης Σπ. Παργινός
Οικονομολόγος – Πολιτικός Επιστήμων - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου