Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

O Bίκτωρ Ορμπάν δημιούργησε δεξιό «ρεύμα»: Δημοψήφισμα κατά Βρυξελλών-Βερολίνου οι ευρωεκλογές του 2019...!!!

Ο Ούγγρος πρωθπουργός Βίκτορ Ορμπάν είναι αποδεδειγμένα ένας εκ των μεγαλύτερων σύγχρονων ηγετών, πολλοί τον κατατάσσουν στο επίπεδο του Β.Πούτιν 

 καθώς και αυτός διαμορφώνει καταστάσεις και δημιουργεί νέες πολιτικές πραγματικότητες.
Είναι αυτός που αποτέλεσε τον οδηγό για την συνολική αντεπίθεση της πραγματικής Δεξιάς στην Ευρώπη, μιας Δεξιάς που μετά την συντριπτική νίκη στην Ιταλία δείχνει πως αρχίζει και διεκδικεί και πάλι την Ευρώπη από τους «προοδευτικούς» και τις διεθνιστικές πολιτικές συνιστώσες που τόση ζημιά έχουν προκαλέσει στα έθνη και στα ευρωπαϊκά κράτη, προσπαθώντας να τα αποδομήσουν προς δημιουργία μεγάλων υπερεθνικών οργανισμών.


Mετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης, κι άλλοι στα χνάρια του Β.Ορμπάν θριάμβευσαν στις κάλπες: Ο Ρόμπερτ Φίκο στη Σλοβακία (2016), ο οποίος στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κουτσιάκ. 
Μετά ακολούθησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη Σερβία (Απρίλιος 2017).
Επίσης, το δεξιό γερμανικό κόμμα  Alternative Für Deutschland έγινε τρίτη πολιτική δύναμη στη Γερμανία και κέρδισε 94 από τις 709 έδρες στη βουλή (Σεπτέμβριος του 2017).
Ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, στην Αυστρία (Οκτώβριος 2017), ο οποίος συγκυβερνά με τους εθνικιστές του  FPÖ. Στην Τσεχία κέρδισε ο Μίλος Ζέρμαν (Ιανουάριος 2018). Και φυσικά κυριάρχησε στην Ιταλία η συμμαχία της Λέγκα με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιούνιος 2018).
Τελευταίος στη λίστα ήρθε ο Γιάνες Γιάνσα και το Δημοκρατικό Κόμμα Σλοβενίας (SDS) το οποίο κέρδισε τις εκλογές στις 3 Ιουνίου, με σαφή ατζέντα κατά του φιλελευθερισμού, της παράνομης μετανάστευσης, του Τζορτζ Σόρος, εναντίον των ελίτ και εναντίον των Βρυξελλών.
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ο Γιάνσα είχε την στήριξη του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος πήγε να τον υποστηρίξει αυτοπροσώπως στην πόλη Celje, στις 11 Μαίου.
Ούγγροι επιχειρηματίες έχουν διεισδύσει και στα σλοβενικά ΜΜΕ στηρίζοντας τον Γιάνσα.
Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας  Árpád Habony επένδυσε 800 000 ευρώ το 2017 στο κανάλι Nova TV24, και στη συνέχεια αγόρασε ποσοστά στην εβδομαδιαία εφημερίδα Demokratija και στην ταμπλόιντ εφημερίδα Skandal 24, στηρίζοντας την γραμμή του κυβερνητικού SDS.

Εδώ αξίζει να πούμε πως οι κάτοικοι της Τρανσυλβανίας πλειοψηφικά ανήκουν στο ουγγρικό έθνος και διαθέτουν διπλή υπηκοότητα συνεπώς μπορούν να ψηφίσουν στις ουγγρικές εκλογές
Είναι πολύ σημαντικό για κάθε δεξιό ηγέτη που σέβεται τον εαυτό του να συναντάει τον Β.Ορμπάν τον βασικό πολέμιο της παράνομης μετανάστευσης και του Τ.Σόρος.
Ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι έχει ως πρότυπο τον Όρμπαν. Άλλοι που εμπνέονται από αυτόν και έχουν πλέον ενισχυθεί σημαντικά είναι ο Ολλανδός Geert Wilders και η γαλλίδα Μαρίν Λεπέν.
Βρυξέλλες και Βερολίνο τρέμουν στην ιδέα ότι θα επιστρέψει ο πατριωτισμός στην ΕΕ. Οι Βρυξέλλες διότι δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν χωρίς πατρίδα ανθρώπινο «μαζοπολτό» ο οποίος θα αποδεχθεί την ιδέα ενός υπερεθνικού οργανισμού «υπεράνω όλων» και το Βερολίνο διότι, επιζητάει την απόλυτη κυριαρχία της Γερμανίας και για να γίνει αυτό θα πρέπειμ όλοι οι «υπήκοοι» να έχουν αποκηρύξει την καταγωγή τους προς όφλελος της «Ντόιτσλαντ»
Έτσι οι ευρωεκλογές στις 29 Μαίου 2019 αποκτούν αέρα πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος. Ο Ορμπάν είναι λάτρης του Β.Πούτιν (απόλυτα λογικό για έναν μεγάλο ηγέτη να αναγνωρίζει την αξία ενός άλλου μεγάλου ηγέτη) και πλέον διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο από την Ομάδα του Βίζεγκραντ έως την Ιταλία. Η Le Monde έγραψε πρόσφατα ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές θα είναι η  αναμέτρηση του μοντέλου Μέρκελ εναντίον Ορμπάν.
Το μοντέλο Μέρκελ το είδαμε. Δεν θα πάρουμε άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου