Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΔΝΤ: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα - Θα παραμείνουμε και χωρίς πρόγραμμα...!!!

Στην αποσαφήνιση πως ακόμη και υπό το σενάριο που το ΔΝΤ δεν θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο θα συνεχίσει να εμπλέκεται στην Ελλάδα, 

προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του ΔΝΤ ο Ράις απεκάλυψε πως η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα μετάσχει στο Eurogroup του Λουξεμβούργου της 21ης Ιουνίου.
Ο Ράις ανέφερε πως η Κριστίν Λαγκάρντ συνηθίζει να παρευρίσκεται στο συγκεκριμένο Eurogroup του Λουξεμβούργου, καθώς παρουσιάζει εκεί την έκθεση του Ταμείου για τις προοπτικές της ευρωζώνης στους υπουργούς Οικονομικών της περιοχής.

Ο Ράις άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την ενεργοποίηση του «επί της αρχής» προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Όπως είπε, οι συζητήσεις συνεχίζονται για ένα πρόγραμμα που θα εμπεριέχει τις κατάλληλες πολιτικές και την ελάφρυνση του χρέους που θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα.
«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με την προοπτική ενός χρηματοδοτικού προγράμματος που θα διασφαλίζει την πρέπουσα ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως το Ταμείο ακολουθώντας τους δικούς του κανόνες επιδιώκει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου