Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η υποκρισία Μητσοτάκη στο Μακεδονικό...!!!

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη πηγές από το Βερολίνο, αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό».  

Κατά τις ίδιες πηγές, δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».
Eν ολίγοις, με βάση το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, ο πατριωτικός οίστρος και ο «ανένδοτος» που έχει κηρύξει ο αρχηγός της ΝΔ για το Μακεδονικό, δεν αποτελούν προϊόν – όψιμης έστω – εθνικής υπερευαισθησίας, αλλά μικροκομματική και ψηφοθηρική πατριδοκαπηλεία.
Και το «όχι» της ΝΔ στην συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εθνική θέση αλλά σημαία πολιτικής υποκρισίας και δη εκ του ασφαλούς: Με εκ προοιμίου, δηλαδή, δεσμεύσεις προς τους ευρωπαίους ότι η συμφωνία θα ισχύσει ως έχει ακόμη κι εάν εκλεγεί ο ίδιος πρωθυπουργός.
Ακριβώς αυτά τα δεδομένα έθεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνητικές πηγές, καλώντας τον να δώσει απαντήσεις επί του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και τονίζοντας: «Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ» ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας».
Η ΝΔ ανέφερε πως το δημοσίευμα «είναι ψευδές», όμως επί της ουσίας οι ισχυρισμοί δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό γιατί το ρεπορτάζ της FAZ δεν αποτελεί έκπληξη, απλώς έρχεται να εξηγήσει την γραμμή του «αμετάκλητου τετελεσμένου» που ακολουθεί σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις οποίες στις επιτελικές συσκέψεις της Πειραιώς το Μακεδονικό αξιολογείται απλώς ως ένα χρήσιμο όχημα για να πετύχει η ΝΔ την εκλογική αυτοδυναμία.
Ηταν, άλλωστε, ο σλοβάκος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Έντουαρντ Κούκαν, που είχε αποκαλύψει πρώτος την διγλωσσία εσωτερικού – εξωτερικού του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει στα μέλη του ΕΛΚ ότι «δεν θα είναι εντελώς αρνητικός» σε ότι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Ηταν επίσης σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση ακύρωσης ή επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 247 και απαντώντας στο ερώτημα εάν η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορέσαμε για να αποτρέψουμε αυτή την συμφωνία. Από την ώρα που πήγαμε στο Βόρεια Μακεδονία με σκέτο μακεδονική γλώσσα και σκέτο μακεδονική εθνότητα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυρωθεί από την ελληνική βουλή. Αλλά όσο περνά ο καιρός δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».
Και ήταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία, η οποία επιχείρησε να ενισχύσει το – μη αληθές – πολιτικό άλλοθι των «τετελεσμένων» προκειμένου να μάχεται την συμφωνία εντός συνόρων αλλά να μην την αμφισβητήσει διεθνώς. Αποκαλυπτικό του πώς επιχειρείται να χτιστεί αυτό το άλλοθι είναι το χθεσινό non paper της Πειραιώς στο οποίο, μετά από μια εμφανώς ασθενή επιχειρηματολογία, συμπεραίνεται πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί».
«Μετά τη σημερινή υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου», αναφέρεται μετξύ άλλων στο non paper, «θα παραχθούν έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν. Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και στη συνέχεια σε αλλαγή του Συντάγματός τους. Και είναι προφανές ότι αν τα καταφέρουν, καμία ελληνική βουλή είτε η παρούσα, είτε η επόμενη δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι αν το πράξει θα είναι σαν να αξιώνει από τους Σκοπιανούς να ξανα-αλλάξουν το Σύνταγμά τους και το όνομά τους, γεγονός που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Γι αυτό επαναλαμβάνουμε όλες τις τελευταίες μέρες και σε όλους τους τόνους ότι η χθεσινή ψηφοφορία  που νομιμοποίησε τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας από τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί».
Κοινώς, η ΝΔ αγνοεί και παρακάμπτει πλήρως τις πολλαπλές ρήτρες αιρεσιμότητας της συμφωνία για να αιτιολογήσει, εκ προοιμίου, την μη αμφισβήτησή της εάν και εφόσον γίνει κυβέρνηση. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να υποδύεται, ανέξοδα, τον «μακεδονομάχο» αλλά δεν θα επιχειρήσει επαναδιαπραγμάτευση της λύσης στο όνομα των βολικών «τετελεσμένων»…

Ομολογία Μητσοτάκη σε Ευρωπαίους: Δεν θα ακυρώσω τη συμφωνία, τα λέω για να μη διαλυθεί το κόμμα μου


Σε αποκαλύψεις για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δεσμεύσεις που έχει πάρει για το θέμα της συμφωνίας στο Μακεδονικό προχωρά η γερμανική εφημερίδα FAZ. Όπως αναφέρει, επικαλούμενη πηγές από το Βερολίνο, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει δεσμευτεί επανειλημμένως πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία και ανέφερε πως «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».
Η διγλωσσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό έχει καταγραφεί επανειλημμένως τόσο με τις επίσημες θέσεις της ΝΔ για το ονοματολογικό και με τις δηλώσεις του, μόλις πριν από λίγους μήνες, που ζητούσε λύση με σύνθετη ονομασία erga omnes, όσο και με τις διαπραγματεύσεις που έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση και τα απόρρητα έγγραφα του υπ. Εξωτερικών, τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν. Οι αποκαλύψεις της FAZ έρχονται να προστεθούν στους επικίνδυνους για τη χώρα τακτικισμούς του προέδρου της ΝΔ, που αρέσκεται να μιλάει για «υπεύθυνη αντιπολίτευση». 
Όπως αναφέρουν λοιπόν πηγές του Βερολίνου στη Γερμανική εφημερίδα, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία ωστόσο δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». «Αν ισχύουν όλα αυτά η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη», σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου