Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σκοπιανό: «Κλείδωσε» η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ...

Στις 17 Μαΐου, στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων, θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με δήλωσή του, μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση, με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά», προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Την αισιοδοξία του για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε εκφράσει προ ημερών και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. 
«Με τον Τσίπρα πιστεύω θα συναντηθούμε στη Σύνοδο. Ίσως η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο αυτής», είχε πει ο κ. Ζάεφ.
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών με τον Μάθιου Νίμιτς ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο, εκεί όπου χτες είχε πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad Visegrad (Visegrad 4) και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Balkan-4), και διήρκησε αρκετές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου