Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη με «άρωμα» αυτοδιοικητικών εκλογών...

του Αντώνη Αντζολέτου

Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη και η στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μέσω μηνύματός στο υπουργικό συμβούλιο και στο Twitter, 

καθώς και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, φούντωσαν τα σενάρια για την πιθανότητα η Κουμουνδούρου να στηρίξει  τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η αυριανή συνάντηση, στις 10:30 στο δημαρχείο της πόλης, θα είναι ακόμα μια πράξη καταδίκης των φαινομένων ακραίας βίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και η απόφαση του οργάνου για άνοιγμα των ψηφοδελτίων προκαλεί εύλογους συνειρμούς για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη μεταμνημονιακή εποχή και στο δρόμο για την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη προτάσσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση προοδευτικών, ριζοσπαστικών, κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αμφισβητούν το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο μοντέλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΚΕ του περασμένου Σαββάτου.
 Από τη στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίσει να είναι υποψήφιος κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να στηριχθεί από την κυβερνητική παράταξη τη στιγμή, μάλιστα που αρκετά στελέχη εκτιμούν πως αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2014.
Σε αυτή τη γραμμή είχε κινηθεί και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Kontra Channel αν θα τον έβλεπε ως έναν δήμαρχο που θα μπορούσε να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «θα ήταν άκομψο να προαναγγείλω ποιος υποψήφιος θα στηριχθεί στις επόμενες εκλογές», προσθέτοντας ότι «έχει πάρει πολύ θετική θέση σε ζητήματα που είναι κομβικά για το μέλλον της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθούμε ως κοινωνία. Για την ανοχή στο διαφορετικό και έχει μια θετική καταγραφή, τα υπόλοιπα στον καιρό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου