Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Έμπλεξαν τις γραμμές τους στην ΝΔ με εκλογές και Κίνημα Αλλαγής...!!!

Πριν από μία εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε «εκλογές τον Σεπτέμβριο» για να κρίνει ο λαός εάν είναι «καθαρή» ή όχι η έξοδος από το Μνημόνιο. 

 Σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε «εκλογές ακόμη και την επόμενη Κυριακή», πλειοδοτώντας επί του αιτήματος της Φώφης Γεννηματά για κάλπες «εδώ και τώρα» και κλιμακώνοντας την επίθεση φιλίας προς το Κίνημα Αλλαγής.
Ο ίδιος, επίσης σήμερα, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί συμβολισμοί και ότι δεν διαμορφώνεται κανένα «κλίμα» από την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα. Και επεσήμανε την αντίστοιχη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, η μισή ΝΔ – «μητσοτακτική» και «καραμανλική» - βοούσε κατά του Παπανδρέου διότι νομιμοποιεί τον Τσίπρα και κατά του Τσίπρα που… νομιμοποιεί τον Παπανδρέου.

Ενδεικτικά και μόνον, το liberal.gr, το οποίο εκφράζει σταθερά το περιβάλλον Μητσοτάκη, είδε στην πρωτοβουλία Παπανδρέου προσέγγιση με Τσίπρα με στόχο την «έμμεση ανάθεση ρόλου». Και παραπλεύρως, η καραμανλικών αποχρώσεων «Δημοκρατία» διαπίστωσε στο πρωτοσέλιδό της «Επιστροφή του ασώτου, με πλάτες Τσίπρα», και συριζαϊκά «κόλπα» με στόχο την «διάσπαση του ΠΑΣΟΚ».
«Ο Πρωθυπουργός», έγραψε, «καθιστά και πάλι παράγοντα του δημοσίου βίου τον μοιραίο Παπανδρέου. Τα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ, προσβάλλουν τους Έλληνες, που έστειλαν τον ΓΑΠ στο… χρονοντούλαπο της Ιστορίας».
Εν μέσω όλων αυτών, είναι μάλλον εμφανές ότι στην ΝΔ αρκετοί έχουν μπλέξει τις γραμμές τους, τόσο επί του πολιτικού και εκλογικού σχεδιασμού, όσο και ως προς την στρατηγική συμμαχιών και «μετώπων». Το γεγονός, δε, δεν πέρασε απαρατήρητο από το Μαξίμου, με ενδεικτικό το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που επισημαίνει: «Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές το Σεπτέμβρη, ο Αντιπρόεδρός του «την επόμενη Κυριακή». Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ;
Ή μήπως δεν υπάρχει επίσημη θέση;
Το μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ, όπως εκφράστηκε και στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, φανερώνει το αδιέξοδό της. Διότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019 και μέχρι τότε, μία σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν βρει το δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος».
Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 δήλωνε: «Εμείς, εάν είναι δυνατόν, ζητάμε και την επόμενη Κυριακή εκλογές», για προσθέσει ότι «ακόμη και με αυτοδυναμία χρειαζόμαστε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις». Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε και την πλήρη αντίθεσή του με την θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ – και προερχόμενου από την συντηρητική παράταξη – Κωνσταντίνου Μίχαλου κατά των πρόωρων εκλογών διότι θα προκαλέσουν «χάος στην αγορά και την κοινωνία».
Πίσω από αυτές, πάντως, τις αποκλίσεις, ταλαντεύσεις και αυτοαναιρέσεις, τα πιο ψύχραιμα στελέχη του «γαλάζιου» στρατοπέδου βλέπουν δύο πραγματικότητες: Η μία είναι πως καμία από τις δημοσκοπήσεις και αναλύσεις που φθάνουν στο ηγετικό επιτελείο της ΝΔ δεν δίνει εικόνα και δυναμική «στρατηγικής ήττας», και πολύ περισσότερο εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη είναι πως, από τις ίδιες δημοσκοπήσεις, δεν προκύπτει «ρεύμα» υπέρ της ΝΔ, και πολύ περισσότερο προοπτική αυτοδυναμίας. Ως εκ τούτων, η μακρά προεκλογική περίοδος στην οποία, ντε φάκτο, οδηγεί η στρατηγική Μητσοτάκη εμπερικλείει υψηλούς κινδύνους αποσυσπείρωσης και δυσάρεστων ανατροπών για την ΝΔ…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου