Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη για τις εκλογές του 2019...!!!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, 

 του εξέφρασε την υποστήριξή του και τον κάλεσε «να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει πίσω και να μείνει ανοιχτή».
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Γιάννη Μπουτάρη να είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι εξάλλου που, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπουτάρης, επιθυμεί και ο ίδιος.

«Εγώ τον ενεθάρρυνα να συνεχίσει γιατί, είτε θέλει είτε όχι, συμβολίζει τον αγώνα που δεν είναι ενός κόμματος αλλά ένας αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Και τον ενεθάρρυνα να μπει μπροστά, επειδή το "μαύρο" μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη. Να μπει μπροστά ηγούμενος ενός προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε ο Μπουτάρης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση». «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για τη γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», είπε, υπογραμμίζοντας εκ νέου πως η επίθεση που δέχθηκε έγινε από «οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς». 
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος - ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας.  Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου