Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Γιατί ρε... σύντροφοι κάνατε συνέδριο;...

Πολλές οι πρωτοτυπίες του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Και δυστυχώς όλες αντιδημοκρατικές και δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό.

Έχουμε λοιπόν μια «μάζωξη» κομμάτων και κινήσεων που έχει εκλεγμένη πρόεδρο, τη Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 56% μόλις τον Νοέμβριο.
Κι από εκεί και μετά το χάος. Έχουμε διορισμένους αντιπροσώπους στο συνέδριο, διορισμένη Κεντρική Επιτροπή, διορισμένη εκτελεστική γραμματεία.
Ένα κόμμα διορισμένων που έκαναν ιδρυτικό συνέδριο και δεν ντρέπονται. Ακόμη και ο υπερσυγκεντρωτικός Ανδρέας Παπανδρέου γελάει από τον τάφο του.
Πήγαν στο ΣΕΦ 4 – 5 χιλιάδες διορισμένοι σύνεδροι για να κάνουν τι; Απλά ακούνητα, αμίλητα ανθρωπάκια ακούνε τις ομιλίες, χειροκροτάνε και τέλος.

Ψηφίζουν για κάτι; Βάζουν τη σφραγίδα της κοινωνίας σε κάτι; Εκπροσωπείται και με ποιο τρόπο αυτό το σώμα των 212 χιλιάδων ψηφοφόρων του Νοεμβρίου που πίστεψε σε κάτι καλό, στη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού που θα βοηθούσε στην επίσπευση της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ;
Απολύτως τίποτε. Κυριάρχησαν οι μηχανισμοί της Χαριλάου Τρικούπη που έτσι είχε μάθει κι έτσι κάνει. Αντί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα με διαδικασίες σύγχρονες και χωρίς να φοβάται τη βούληση της βάσης, έχουμε εδώ και τρεις μήνες μια μάχη παρασκηνίου, με πρωταγωνιστές κυρίως τους… πρωταγωνιστές του χθες. Την Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου (άκουσον, άκουσον), τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Και καλά η Φώφη είναι νικήτρια, είναι η πρόεδρος μπορεί να παίξει τα εσωκομματικά της παιχνίδια. Ο Γιωργάκης, ο ανύπαρκτος γιατί ξανά στο προσκήνιο; Και ο Σταύρος με το αδειανό Ποτάμι πώς να διεκδικεί ρόλο;
Που είναι οι νέοι; Που είναι οι άνθρωποι που θα ανανεώσουν το πολιτικό σύστημα; Ξανά ο Πρωτόπαπας, ο Όθωνας, ο Λαλιώτης, ο Ρέππας και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος; Μ’ αυτούς πήγανε σε συνέδριο;
Ο διορισμός της Κεντρικής Επιτροπής είχε και παρατράγουδα. Μοίρασαν τις θέσεις, 120 και πλέον η Φώφη από τις 350, 65 ο Θεοδωράκης που δεν έχει ούτε κόμμα, ούτε βουλευτές, πάνω από 50 ο ανύπαρκτος… πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος ο μέγας, μόλις 41 ο ισχυρός πόλος στον χώρο, Νίκος Ανδρουλάκης, καμιά 30αριά ο Καμίνης.
Αυτό είναι δίκαιη μοιρασιά. Έτσι θα πάνε στην κοινωνία να διεκδικήσουν την ψήφο της. Μωρέ καλά δείχνουν οι δημοσκοπήσεις κατάρρευση. Από 14% με 15% που έδιναν το Νοέμβριο, όταν είχε γεννηθεί η ελπίδα για κάτι καλό, στο 8% και με «καπέλο».
Και το ερώτημα είναι ξανά καίριο. Γιατί ρε... σύντροφοι κάνατε συνέδριο; Καλύτερα κάντε την κηδεία του χώρου και φέρτε και τον Τσίπρα μεγάλο χορηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου