Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Είναι επίσημο: Αυτό είναι το νέο κόμμα Βαρουφάκη...

Tην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματoς «ΜΕΡΑ 25″ κατέθεσε σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οπως είπε στον Alpha 989, διευκρινίζοντας ότι «είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού DiEM 25. Ο εκλογικός βραχίονας του DiEM 25 στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα το μεταφράζουμε και ως «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής». Θεωρούμε ότι σήμερα, για να είσαι υπεύθυνος ευρωπαϊστής πρέπει να είσαι ανυπάκουος στις ανοησίες που επιβάλλει το κέντρο των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα την αποδόμηση όλου του πολιτικού συστήματος».

Είπε πως «η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα καθεστώς χρεο-δουλοπαροικίας και προσποιούμαστε ότι θα βγούμε από αυτό με δανεικά και με μέτρα, τα οποία συρρικνώνουν και αναστέλλουν οποιαδήποτε σοβαρή ανάκαμψη. Αυτή η χώρα πρέπει να αναπνεύσει. Γι” αυτό ήρθε το κόμμα μας».
«Εγώ είμαι από τα γεννοφάσκια μου αριστερός αλλά στο «Μέρα 25» υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι αριστεροί. Είναι «μετάλλιο τιμής» αυτό που είχε πει ο Τσίπρας για μένα, ότι είμαι καλός οικονομολόγος αλλά κακός πολιτικός…
Στην αίτηση έχουμε 200 ονόματα. Έχουμε από όλους τους χώρους, των τεχνών, της μουσικής, τον πανεπιστημιακό, έχουμε ανθρώπους που διαπρέπουν στο εξωτερικό στην ρομποτική, συγγραφείς. Έχουμε μια γκάμα ανθρώπων που συστρατεύονται. Όχι, δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν θέλουμε να είμαστε βουλευτές και δεν θέλουμε να είμαστε υπουργοί. Θα αναγκαστούμε να το κάνουμε, αν μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός ως «αγγαρεία». Ως μια δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά με στόχο να παραδώσουμε την σκυτάλη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η γνώμη μου είναι όποιος θέλει να γίνει υπουργός, να αποκλείεται. Είναι μια κοινωνική προσφορά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση από το 2010 δεν ασκεί εξουσία. Άλλο ο πρωθυπουργικός θώκος, άλλο το υπουργείο, το γραφείο και άλλο να ασκείς εξουσία. Κάθε νομοσχέδιο υπαγορεύεται, γράφεται στις Βρυξέλλες και με email στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί πάει στο Μαξίμου και από κει στη Βουλή. Και έχουμε το απίστευτο φαινόμενο στα χρονικά της εξουσίας, η πλειοψηφία που ψηφίζει αυτά τα μέτρα και τα νομοσχέδια να διαφωνεί με αυτά που ψηφίζει και η αντιπολίτευση που τα καταψηφίζει να δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει όταν θα βγει στην εξουσία. Αυτό είναι έλλειψη εξουσίας που αποδέχεται ένας πολιτικός για να πάρει το υπουργείο. Αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Μακάρι να ήμασταν μια κανονική χώρα. Στόχος μας είναι να γίνουμε μια κανονική χώρα».
Τόνισε πως «στην διακήρυξή μας η δημοκρατία ξεκινάει στο σπίτι μας. Τα βασικά όργανα του κόμματος θα είναι η πολιτική επιτροπή, που θα αποτελείται από 200 άτομα και το πολιτικό γραφείο, το οποίο θα αποτελείται από 8 άτομα. Και βεβαίως θα είναι οι νομαρχιακές- περιφερειακές επιτροπές. Η πολιτική επιτροπή θα εκλέγεται από μέλη σε όλη την Ευρώπη. Ψηφίζουν όλοι».
Για την τουρκική προκλητικότητα είπε πως «λόγω της αστάθειας των καθεστώτων που έρχονται και παρέρχονται στην Τουρκία, η επιθετικότητα προς τις γείτονες χώρες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των καθεστώτων και τα θερμά επεισόδια εντάσσονταν σε αυτή την στρατηγική τους. Από κει και πέρα πρέπει να θυμόμαστε ότι διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος. Ο στρατός του Ερντογάν σφυροκοπά στο Αφρίν».
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς είπε ότι «η λύση που προτείνουμε είναι η εξής: Δημιουργούμε μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών χρεών, των κόκκινων δανείων όπου μεταφέρουμε τα πιο κόκκινα δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες. Τα «παρκάρουμε» εκεί.
Οι τράπεζες καταστρέφονται με τους πλειστηριασμούς γιατί όταν αυξάνεις την προσφορά ακινήτων στην αγορά ακινήτων ενώ οι τιμές είναι χαμηλές, η τιμή πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Άρα στα δάνεια που δεν είναι κόκκινα, μειώνεται και η δική τους αξία».

ΠΗΓΗ:newpost.gr


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου