Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πρωθυπουργός παντός… πλανητάρχη...!!!

Γιατί άραγε τόση… αγάπη των ξένων ηγετών προς τον Αλέξη Τσίπρα;  

Γνωρίζουν ότι η εναλλακτική είναι ένας πολιτικός που συνομιλεί απταίστως με τη SIEMENS και τα ούφο. Οπότε, σου...
λέει ο Τραμπ και ο κάθε Τραμπ, χίλιες φορές ο Αριστερός που έμαθε να κάνει μπίζνες, παρά το “The Benny Hill Show”.

Μια και είναι 18 Οκτωβρίου σήμερα, ημερομηνία που ανέβηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου για πρώτη φορά στην εξουσία, του αξίζει μία μνεία. Απέναντι στο “ανήκομεν εις την δύσιν” του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν εκείνος που προέβαλε το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και το όραμα μίας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.


Κι αν υπάρχει σήμερα ένας “μαθητής” που τηρεί τη φράση ως ευαγγέλιο, αυτός εμφανίζεται να είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας. Από τον Ολάντ στον Μακρόν. Από τον Πούτιν στους Κινέζους. Από την κηδεία του Κάστρο στη Μέρκελ. Κι από τον Ομπάμα στον Τραμπ. Και -τι περίεργο;- εύσημα από όλους. Συν η δέσμευση για απομείωση του ελληνικού χρέους χθες από τον Τραμπ.

Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, βέβαια, έμειναν στην ερώτηση που απηύθυνε δεξιός δημοσιογράφος στον πρωθυπουργό, αν άλλαξε γνώμη για τον “κακό Τραμπ”, όπως τον είχε χαρακτηρίσει. Ο πρωθυπουργός απάντησε σαν… χέλι (παλιά του τέχνη κόσκινο) και ο Τραμπ αστειεύτηκε: “Αυτά έπρεπε να τα ήξερα πριν από την ομιλία μου” – λες και δεν τα ήξερε. Για όλα είναι ενήμερος ένας αμερικανός πρόεδρος πριν από μία συνάντηση.

Αυτό που δεν μετέδωσαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι η ατάκα του Τραμπ προς τον έλληνα πρωθυπουργό στο τέλος της συνέντευξης Τύπου: “Εύχομαι να σας έχουμε για πολλά χρόνια”. Και είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχουν ευχηθεί -καθαρά ή εμμέσως- πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γιατί άραγε τέτοια επίθεση αγάπης;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Τσίπρας είναι τελικά ο πρωθυπουργός που έψαχναν, αυτός που παίρνει τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις, αυτός που βγάζει τους δείκτες από την ύφεση, αυτός που επί των ημερών του παύει επιτέλους η Ελλάδα να τους απασχολεί ως “μεγάλος ασθενής” κάθε τρεις και λίγο.

Σωστό, αλλά δεν αρκεί. Στην κεφαλή της πυραμίδας βρίσκονται, καλή πληροφόρηση έχουν, κάτι παραπάνω γνωρίζουν. Και αυτό που γνωρίζουν είναι ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική εναλλακτική στον Τσίπρα είναι ένας πολιτικός που συνομιλεί απταίστως με τη SIEMENS και με τα ούφο. Οπότε, σου λέει ο Τραμπ και ο κάθε Τραμπ, χίλιες φορές ο Αριστερός που έμαθε να κάνει μπίζνες, παρά το “The Benny Hill Show” αυτού του Kyriakos που μιλάει για ufo στα greek mountains...

Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου