Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο Φθινοπωρινός σχεδιασμός του Αλέξη σε αυγουστιάτικα μπουρίνια…!!!

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

 
Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα της κυβέρνησης. Σε μια περίοδο, κατά την οποία οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την Φθινοπωρινή αντεπίθεση,  

προκύπτουν νέοι απρόσμενοι «πολιτικοί πονοκέφαλοι» για τον πρωθυπουργό και δη από κορυφαίους υπουργούς και στελέχη πρώτης γραμμής. Μετά το άγριο σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση για την αριστεία και τη σημαία στα σχολεία, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προέκυψε και ενδοκυβερνητική κόντρα με επίσημη διαφοροποίηση του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση, περί θρησκείας. 

     
Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του, στην ΕΡΤ, είπε πως: «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"». Οι εν λόγω δηλώσεις στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και να αναδειχτούν οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την πλήρη και κάθετη διαφωνία του για τα όσα περί θρησκείας είπε ο Νίκος Βούτση.
     
Παρά την εσκεμμένη υποβάθμιση του θέματος από το Μαξίμου, είναι σαφές πως η όλη συζήτηση που προέκυψε και έντεχνα ανατροφοδοτείται από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ ταράζει τις εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.  Ο Πάνος Καμμένος, διαβλέποντας τον κίνδυνο να «ξεφύγει η κατάσταση»…, έσπευσε να «ακυρώσει» τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και να δείξει την αντίθεσή του στη δήλωση πως «δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί» κι απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του κόμματός του προκειμένου να αποφευχθούν «σκληρότερες» τοποθετήσεις από άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ…
     Οι σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων βρίσκονται για άλλη μια φορά σε πολιτική περιδίνηση με τον Πάνο Καμμένο να χτυπάει «καμπανάκι» μεν σε όσους μέσα στην κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν ανοιχτή την ατζέντα των παρελάσεων, της σημαίας και της αριστείας. Ταυτόχρονα, όμως τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζουν την πολιτική θέση που τους ενώνει κι είναι μία : «μαζί να βγάλουν την Ελλάδα από τα μνημόνια»…
.

                                     Αφήγημα Τσίπρα
        Μέσα σε ένα ταραχώδες πολιτικό περιβάλλον, που δημιουργούν οι όποιες άστοχες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξυφαίνει τα δικά του σχέδια ενόψει Φθινοπώρου. Το «αφήγημα Τσίπρα» στοχεύει σε μια στροφή στην κοινωνία με παράλληλη ανάπτυξη και με έναυσμα που θα δοθεί από το βήμα της ΔΕΘ το διήμερο 9 με 10 Σεπτεμβρίου. Ο προβληματισμός που έχει ενσκήψει τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας των άστοχων δημοσίων παρεμβάσεων κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, αφορά στον χρόνο του προ πολλού αναμενόμενου ανασχηματισμού. Δηλαδή, πριν ή μετά την ΔΕΘ. Πάντως, η προτεραιότητα στις κοινωνικές πολιτικές και η αξιοποίηση ακόμη και του τελευταίου περιθωρίου που αφήνει η συμφωνία με τους δανειστές για να στηριχθούν οι ασθενέστερες τάξεις θα βρίσκεται στην κορυφή και της ατζέντας του πρωθυπουργού κατά την παρουσία του στην ΔΕΘ.
        Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ήδη όλες τις δυνατές παρεμβάσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν :

·       η προστασία των εργαζομένων…,

·       η ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους…,

·        η στήριξη των συμβασιούχων…,

·       η Παιδεία…,

·       η Υγεία…, Ήδη έχουν ψηφιστεί δύο νομοσχέδια...
       Παράλληλα, Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στοχεύει σε μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας…, και προς τούτο θα χρησιμοποιήσει όλες τις σχέσεις και τους φιλικούς δεσμούς που έχει αποκτήσει σε Ευρώπη κι Αμερική κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας…
                            Τρία ραντεβού – σταθμοί
       Το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει με ιδιαίτερη βαρύτητα σε τρία πολύ σημαντικά «ραντεβού», με ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και που θα γίνουν το Φθινόπωρο :
       α .Το πρώτο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
       β .Το δεύτερο ραντεβού σχετίζεται με την διεξαγωγή του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι.
       γ . Τον Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα η Ευρωαραβική διάσκεψη, η οποία οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.
       Ενδεικτικό της πολιτικής και οικονομικής σημασίας που προσδίδει στις εν λόγω τρείς συναντήσεις ο πρωθυπουργός είναι οι αλλεπάλληλες συσκέψεις που διεξάγονται για την άψογη προετοιμασία τους. Στις συσκέψεις συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου