Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου οι κινήσεις και οι δηλώσεις στελεχών της Κεντροαριστεράς...!!!



Όπως είχε δημοσιεύσει τη Δεύτερα το newpost.gr οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν αφήνουν αδιάφορο το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, αλλά και η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη έχουν προκαλέσει έναν νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με την προοπτική μελλοντικής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο πρώτος σταθμός φαίνεται να είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον επόμενο Αύγουστο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα στη δημόσια τηλεόραση ο Νίκος Βούτσης.
''Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις είτε μιλάμε για κυβερνητικά σχήματα είτε για αντιπολιτευτικά. Εμείς θέλουμε αυτό το τοπίο να αποτυπωθεί οπωσδήποτε στις μέλλουσες εξελίξεις για τη χώρα γιατί πιστεύουμε πως βγαίνοντας από την επιτήρηση θα είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια σύγκλιση δυνάμεων'', τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε πιο επίσημο επίπεδο κυβερνητικές πηγές, κρατούν ακόμα ¨μικρό καλάθι¨ και  αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στρατηγικό δίλημμα εδώ και καιρό. Είτε θα συνεχίσει την πορεία της στρατηγικής σύμπλευσης και τελικά απορρόφησης από τη δεξιά, είτε θα ακολουθήσει  τα τμήματα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και  την πολιτική της σκληρής λιτότητας».
Το γεγονός ότι ο Κώστας Λαλιώτης με την τοποθέτησή του στέλνει μήνυμα σε όλους όσοι προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να προσεγγίσουν το νεοφιλελεύθερο αφήγημα φαίνεται να ικανοποιεί αρκετά κυβερνητικά στελέχη σχετικά με το διάλογο που μπορεί να διεξαχθεί από εδώ και πέρα και τα ερωτήματα που θα τεθούν. ''Το άρθρο Λαλιώτη θέτει εμμέσως αυτό το δίλημμα'' συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.
Αρκετοί είναι, πάντως εκείνοι που μιλώντας στο newpost.gr  εξακολουθούν να δηλώνουν πως ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι αυτή τη στιγμή κατακερματισμένος και μόνο αυτό το γεγονός αποτελεί τροχοπέδη έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια συνολική στρατηγική που θα οδηγήσει τελικά στην απομάκρυνση του από τις πολιτικές της ΝΔ.  Αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός πως ορισμένοι δεν είδαν με ¨καλό μάτι¨ την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, ο οποίος αναγκάστηκε μέσω κύκλων να απαντήσει μεταξύ άλλων πως ¨η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη ήταν αρκετή για να ασχοληθούν με τις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς όσοι εντός και εκτός των τειχών της, τη θεωρούσαν από βαρετή έως αδιάφορη διαδικασία. Κόμματα, εφημερίδες και “σύντροφοι” ορθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Δημάρχου της Αθήνας έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο¨.
Μεγάλο εμπόδιο για την έναρξη του διαλόγου αποτελεί και η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που έχει υιοθετήσει το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα. Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr  τα επόμενα ¨τεστ¨ θα είναι τόσο η ψήφιση του νέου Καλλικράτη από τον Σεπτέμβριο, που θα περιλαμβάνει και την θέσπιση της απλής αναλογικής για τις εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες, όσο και  η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου