Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

«Πυρετός» παρασκηνιακών διαβουλεύσεων εν όψει Eurogroup...!!!

  • Συζητήσεις εν όψει Eurogroup για να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα του χρέους
  • Θα γίνει δεκτή μόνο η λύση που θα εγγυάται έξοδο στις αγορές τονίζει η κυβέρνηση.
  •  
Την τακτική των προσωπικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες επιλέγει ο πρωθυπουργός εν όψει του κρίσιμου Eurogroup στις 15 Ιουνίου.
Στόχος του είναι να αποσαφηνίσει πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει καθαρή λύση στο θέμα του χρέους ώστε να προχωρήσει η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Το Μαξίμου σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς εξετάζει την ίδια ώρα όλες τις επιλογές που θα οδηγήσουν σε λύση του ζητήματος χωρίς αστερίσκους ενώ δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να ληφθούν και να επικυρωθούν στη Σύνοδο Κορυφής, στις 22 Ιουνίου.

Αναλυτές διαπιστώνουν εν τω μεταξύ πλήρη σύμπλευση του ESM στη γραμμή Σόιμπλε ο οποίος επιδιώκει παράλληλα την εμπλοκή του ΔΝΤ χωρίς να εισακούει τις εκκλήσεις περί αναγκαίας διευθέτησης του χρέους.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στη Βουλή και συζήτησαν τα τελευταία δεδομένα, με σκοπό τον συντονισμό των κινήσεων.
«Η Ελλάδα θα κάνει δεκτή μόνο μία λύση που θα εγγυάται την έξοδο στις αγορές και θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού», ξεκαθάρισε ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου