Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ο Καμίνης καλεί σε σύσκεψη κυβέρνηση και αντιπολίτευση...!!!

Ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί αύριο (Τρίτη) σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για...
 
τη διαχείριση δύο σημαντικών ζητημάτων για τη λειτουργία της πόλης και την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού: το θέμα των αστέγων καθώς και εκείνο της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα.

Στους αρμόδιους υπουργούς (Υγείας, Πρόνοιας και Δικαιοσύνης) θα παρουσιαστούν οι θέσεις της δημοτικής αρχής, καθώς και τα συμπεράσματα πρόσφατης ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων για τη στέγαση και την ένταξη ουσιοξαρτημένων –αστέγων και μη– σε δομές θεραπείας.



Μετά τη σύσκεψη θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συγκαλέσει δύο συσκέψεις τον περασμένο Απρίλιο, στις οποίες συμμετείχαν φορείς και κάτοικοι, αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων.

Στις συσκέψεις αυτές είχαν συγκεντρωθεί, από πλευράς δήμου, τα αιτήματα των φορέων για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα. Κτιάρχασ αιτήματα ήταν ηστυνόμευση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, δομές Υγείας και Πρόνοιας για αστέγους και ασθενείς-εξαρτημένους και πάταξη του παραεμπορίου .

Τότε ο κ. Καμίνης είχε αναφερθεί στη δημόσια χρήση ναρκωτικών και την «ανοχή σε διακινητές και εμπόρους», λέγοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει», είχε εκφράσει την ανησυχία του για την επιστροφή της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την απουσία της κεντρικής διοίκησης από την προστασία ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και, αναφερόμενος στα Εξάρχεια, είχε καταγγείλει «ανοχή στην ανομία»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου