Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μετωπική σύγκρουση Αθήνας – Σόιμπλε... !!!

Την έντονη αντίδραση κυβερνητικών κύκλων προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε επιρρίπτοντας ευθύνες στην...
 
ελληνική κυβέρνηση για τα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί οι ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Σόιμπλε, έλεγαν χαρακτηριστικά: "Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης, έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους".

Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε εξαπολύοντας «μύδρους» προς πάσα κατεύθυνση, δήλωσε μεν ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, όπως είπε, η πολιτική της ηγεσία επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους.



Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς, ο Σόιμπλε είπε συγκεκριμένα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές αλλά τίποτα δεν έγινε. Η μεταφορά του βάρους στα ασθενέστερα στρώματα δεν έχει καμιά σχέση με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Είπε ακόμη ότι η ΕΚΤ είναι υπεύθυνη για τα μεγάλα πλεονάσματα της Γερμανίας.

Επίσης ο κ. Σόιμπλε έδωσε απάντηση σε όσους «βλέπουν» πως το Βερολίνο και ο ESM πιέζουν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι ανυποχώρητοι έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, είπε χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Το θέμα του χρέους αναμένεται να τεθεί ξανά στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αν και πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι οι εταίροι δύσκολα θα βελτιώσουν τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν ήδη καταθέσει.

Η επιμήκυνση που έχουν προτείνει οι Ευρωπαίοι κρίθηκε ανεπαρκής από το ΔΝΤ, ενώ και η ΕΚΤ διαμήνυσε χθες, δια στόματος του Μπενουά Κερέ, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους...

πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου