Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Το νέο αφήγημα... του Αλέξη Τσίπρα...!!!

Τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία προκαλούν έντονο σκεπτικισμό στον ΣΥΡΙΖΑ,  

σε αντίθεση με το Μαξίμου που την χαρακτηρίζουν «ισορροπημένη και βιώσιμη».

Από την πτέρυγα των «53» ήδη προβληματίζονται έντονα. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζουν τη συμφωνία «πιο ετεροβαρή» συγκριτικά με αυτή που… περίμεναν, εξηγώντας πως προκρίθηκαν οι θέσεις του ΔΝΤ στο θέμα των συντάξεων όπου και θα υπάρξουν περικοπές «χωρίς προϋποθέσεις και παραμέτρους». Κάποιοι λένε ακόμα πως πρόκειται για «δυσβάστακτη πολιτικά συμφωνία».

Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΚΟ
Βαρόμετρο θα αποτελέσουν οι συνεδριάσεις στα κομματικά όργανα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η  Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής. Μία μέρα νωρίτερα ο κ. Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο ενώ εκκρεμεί και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Μέχρι στιγμής πάντως, οι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να καταπιούν τα μέτρα. Θέμα καταψήφισης δεν τίθεται. Αυτό το κλίμα μεταφέρουν και οι ίδιοι όπως επίσης και κυβερνητικοί παράγοντες.
Οι βουλευτές της περιφέρειας εστιάζουν κυρίως στο θέμα του χρέους.Η εκτίμησή τους είναι πως η συμφωνία σε συνδυασμό με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα τους δώσει τεράστια πολιτική ανάσα, διότι θα «ξυπνήσει» η οικονομία και ο Μ. Ντράγκι θα ανοίξει την πόρτα για το QE κλείνοντας ένα κύκλο αβεβαιότητας.
Ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας τέλος να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να περάσει στις πρωτοβουλίες της «επόμενης μέρας», συναντά στις 12 το μεσημέρι τους δεκατρείς Περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου