Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Θέλουν τους Έλληνες σε απόλυτη ένδεια... !!!Κατ απαίτηση των δήθεν εταίρων καταργούν επιδόματα ακραίας φτώχιας. 

Κι όμως είναι αλήθεια, όσο κι θέλουμε να το παραβλέπουμε ή να το υποτιμούμε. Στα μάτια των ξένων και ιδιαίτερα των Γερμανών, εμείς οι Έλληνες δεν αξίζουμε την αλληλεγγύη της, κατά τα άλλα, «Ενωμένης Ευρώπης» .!

Κατά την προτεσταντική ηθική της γερμανικής καγκελαρίας, είμαστε ράθυμοι, φιλήδονοι, αδιόρθωτοι τεμπέληδες και κατεργάρηδες. Ιδιότητες που αποδεικνύουν ηθική έκλυση και καταδικάζονται από θρησκείες και οικονομικά συστήματα.
Αυτή η ετυμηγορία, χονδροειδώς γενικευμένη, κατασκευάστηκε κυρίως από βρετανικά και γερμανικά ΜΜΕ. Ο Τύπος απομονώνει κάποιες κατακριτέες περιπτώσεις και τις γενικεύει.
Όλοι τέτοιοι είναι. Και ίσως το δεχθήκαμε με περισσή αφέλεια, με το νοσηρά παρορμητικό σύνθημα του  πάλαι ποτέ «σοσιαλιστή» υπουργού, Θόδωρο Πάγκαλου,… «μαζί τα φάγαμε».!     

 Αυτή η επιμελώς κατασκευασμένη από τα ξένα ΜΜΕ εικόνα δεν είναι αθώα. Είναι μια εικόνα που εντυπώθηκε στην ευρωπαϊκή συνείδηση και από εκεί διείσδυσε στην ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, για να την αναιρέσει δεξιοτεχνικά. Απαξιώνοντας το συνάνθρωπό σου, τον εταίρο σου, τον διπλανό σου υπεκφεύγεις από το ηθικό και όχι μόνο χρέος της αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη δεν έχει θέση στις καταστρατηγήσεις, στις απατεωνιές, στην άφρονα σπατάλη. Αυτός που παρουσιάζεται ως ποταπός, ανάξιος, κατεργάρης, δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τη συνδρομή κανενός.    

Σ αυτό το πνεύμα…, δείτε ποια επιδόματα οι δήθεν εταίροι…, αποφάσισαν να καταργήσουν, οδηγώντας τους ήδη φτωχούς στην απόλυτη ένδεια :

- Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης (άρθρο 2 ν. 1545/1985). Πρόκειται για καταβολή από τον ΟΑΕΔ ειδικού επιδόματος σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα (1) χρόνο. Καταβαλλόταν για χρονικό διάστημα 5 μηνών από την ημέρα θεμελίωσης του επιδόματος για επιδότηση.

- Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/2002). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

- Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

- Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου