Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τι θα πει ο Τσίπρας σήμερα στο υπουργικό...!!!

Στέλλα Α. Γκαντώνα

Το πολιτικό στίγμα και το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιου που συνεδριάζει στις 9.30, 

 την ώρα που οι «53» παίρνουν σαφείς αποστάσεις από το...πλασάρισμα αυτής ως success story.
Το επικοινωνιακό αφήγημα της «επόμενης μέρας» με στόχο τη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (η οποία συνεδριάζει αύριο) και η διαχείριση των επώδυνων μέτρων που επιβαρύνουν τους πολίτες αποτελούν νούμερο ένα θέμα συζήτησης στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου.

Επίσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό τους απασχολούν οι εξελίξεις στο θέμα του χρέους. Και στην κατεύθυνση αυτή αν κριθεί αναγκαίο, ο πρωθυπουργός θα λάβει πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες και θα συνομιλήσει με την Καγκελάριο Μέρκελ και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Τι θα πει ο Τσίπρας: έμφαση σε χρέος και επόμενη μέρα

Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά κατά την εισήγησή του στο υπουργικό :
  • -Πρώτον,στην παρουσίαση της συμφωνίας με έμφαση στα αντίμετρα και να κάνει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικείμενη καταψήφιση των τελευταίων
  • -Δεύτερον, θα εστιάσει στο χρέος, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στη διευθέτηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με στόχο τη συνολική συμφωνία στο eurogroup  της 22ας Μαίου που αν επιτευχθεί θα ανοίξει την πόρτα για το QE.
  • -Τρίτον, αναμένεται να αναφερθεί στην «επόμενη μέρα» και να ανακοινώσει πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν τη «στροφή στην κοινωνία, «με προτεραιότητα την ανάκτηση τηςεργασίας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και τις επενδύσεις».
Ζυμώνονται οι «53»
Κατά τα λοιπά οι ζυμώσεις στο εσωκομματικό πεδίο καλά κρατούν. Τα μέλη των 53 θα έχουν εντός της ημέρας «κλειστή» συνεδρίαση.
Ο προβληματισμός τους εστιάζεται στο επικοινωνιακό σκέλος όσων έχουν συμφωνηθεί, καθώς κρίνουν ότι «οι διθύραμβοι δεν προσφέρουν». Διότι, κατά τα λοιπά δεν πρόκεται να διαφοροποιηθούν πολλώ δε μάλλον να καταψηφίσουν.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου