Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Πάει ΝΔ ο Βενιζέλος...???

Η φωτογραφία με τον Κώστα Καραμανλή να τσιμπάει φιλικά το μάγουλο του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο εξελίχθηκε στο viral “καρέ” των παραπολιτικών στηλών.  

Όμως όπως φαίνεται δεν πρόκειται για ένα απλό φωτογραφικό στιγμιότυπο αβροφροσύνης…
Πριν από αυτό είχε προηγηθεί η μυστική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επαφή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο “γαλάζιο” στρατόπεδο.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Real, πολλά στελέχη συνδέουν ευθέως την κίνηση του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή με το υπόβαθρο της συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν κρύψει την καλή επαφή που έχουν, ωστόσο η συνάντησή τους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι σχεδιάζουν ή τουλάχιστον κάτι συζητούν με φόντο τις εξελίξεις μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Άλλωστε εδώ και καιρό έχουν φουντώσει τα σενάρια για ενδεχόμενο μετακίνησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, ειδικά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία και την κόντρα του Βενιζέλου με τη Φώφη Γεννηματά. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Μητσοτάκης έχουν άριστες σχέσεις από τη συνεργασία τους στη συγκυβέρνηση του 2012. Μπορεί μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει ανοίξει τις πόρτες του κόμματος στον Βενιζέλο, ωστόσο πολλοί εκτιμούν πως την κατάλληλη στιγμή αυτό θα μπορούσε να συμβεί με “κουμπάρο” αυτού του γάμου τον Αντώνη Σαμαρά.
Από την άλλη όμως, και παρά τη φιλική - φαινομενικά - κίνηση του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με την εφημερίδα Real το “καραμανλικό” στρατόπεδο δεν θέλει ούτε να ακούει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάγια θέση τους είναι πως στελέχη του “σημιτικού μπλοκ” και ειδικά αυτά που πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή έχουν απαγορευτικό για είσοδο στη ΝΔ. Οι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν γνώση αυτή της θέσης και για αυτό προσπαθούν να κρατούν χαμηλά το θέμα.
Πάντως οι καλά μυημένοι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σημειώνουν πως εκτός των άλλων υπάρχουν διάφορες ομάδες στη ΝΔ, που θα έβλεπαν με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη συμπόρευση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο του “ευρωπαϊκού τόξου”, Το θέμα φέρεται να είχε συζητηθεί πιο έντονα την περίοδο του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, όταν και ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από τη ΝΔ.
Στο παιχνίδι και ο Άδωνις
Σε αυτό το παιχνίδι κάποιοι τοποθετούν και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Τις προάλλες μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ενώ και ο Γεωργιάδης - ειδικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - υπερθεματίζει για τον Βενιζέλο.
Η απάντηση Βενιζέλου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα. “Κάθε Σαββατοκύριακο η Real βλέπει ένα επίμονο όνειρο με εμένα σε κεντρικό ρόλο”, αναφέρει και προσθέτει πως το δημοσίευμά της “συνιστά βαριά προσβολή κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια”.
“Όσοι θέλουν να ασχολούνται με τα σχέδια μου για το μέλλον να το κάνουν με τρόπο που συνάδει στις δεδηλωμένες προτεραιότητες μου και αν έχουν απορίες ας με ρωτούν”, καταλήγει.
Αναλυτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει: 
"Η Real News βλέπει ένα επίμονο όνειρο κάθε Σαββατοκύριακο με εμένα σε κεντρικό ρόλο. Την περασμένη Κυριακή (14.5.) το κύριο θέμα της εφημερίδας ήταν «Μυστική  συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου». Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Ν. Χατζηνικολάου γελώντας για να του πω ότι η «μυστική» συνάντηση  ήταν  δείπνο με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων μετά συζύγων σε φιλικό σπίτι και πως αν θέλουμε να συζητήσουμε πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά για το πού βρισκόταν  η χώρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και το πού βρίσκεται και πηγαίνει τώρα, δεν έχουμε ανάγκη από άλλοθι κοινωνικών εκδηλώσεων. Πρότεινα μάλιστα  στον κ. Χατζηνικολάου να με καλέσει στο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει για να θυμηθούμε τι του είπα στις τηλεοπτικές μας συζητήσεις του 2015 και για να μου θέσει όλα τα ερωτήματα που θέλει για την κατάσταση. Ακόμη αναμένω την απάντησή του. Αντί για αυτήν η Real News αφιερώνει και πάλι πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σε εμένα με τον τίτλο «Ο Βενιζέλος διχάζει τώρα και τη ΝΔ» αναφερόμενο  στη δική μου πιθανή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της!
Αυτό συνιστά βαρειά προσβολή κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια. Από πού κι ώς πού «διχάζεται» η ΝΔ; Ποιός της έθεσε ποιό θέμα;  Δεν με ακούνε όλοι να επαναλαμβάνω συνέχεια ότι εναλλακτική λύση είναι μόνο μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία θα κληθεί να μετάσχει και ο εκλογικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις; Δεν βλέπουν τις απόψεις μου για τη ΝΔ και την επιδίωξή της για αυτοδύναμη κυβέρνηση; Δεν ξέρουν τα συνταγματικά δεδομένα της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου ( εκλογή ΠτΔ και εκλογικός νόμος ); Δεν ακούνε την πρότασή μου για το προοδευτικό κέντρο και τον καθοριστικό του ρόλο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με ενδιαφέρει μόνο η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και η δυνατότητα ανάταξης της ;
Παρακαλώ συνεπώς όσους θέλουν να ασχολούνται με τα σχέδια μου για το μέλλον να το κάνουν με τρόπο που συνάδει στις δεδηλωμένες προτεραιότητες μου και αν έχουν απορίες ας με ρωτούν".

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου