Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο Τσίπρας κάνει τα …πάντα για να φορέσει γραβάτα: «Παρακαλάει» Μέρκελ και Μακρόν για το χρέος...!!!

ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Να βελτιώσει την απόφαση του Eurogroup η οποία ήταν «ψυχρολουσία» για την ελληνική κυβέρνηση, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες.
Το θέμα του χρέους «καίει» την κυβέρνηση, καθώς το Eurogroup δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της για μια δέσμευση απομείωσης του χρέους, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συνεχίσει και το εσωτερικό αφήγημά της ότι τα σκληρά μέτρα έγιναν δεκτά με «αντάλλαγμα» την ελάφρυνση χρέους.

Χθες, Πέμπτη 25 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αλλά και από κοινού με τους δύο, με θέμα τι άλλο; Το χρέος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα.
Η νέα ημερομηνία – σταθμός για την κυβέρνηση είναι η 15η Ιουνίου οπότε και συνεδριάζουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Το ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του μνημονίου, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το θέτει ως προϋπόθεση συμμετοχής και της Γερμανίας.
Επίσης, σημαντική ημερομηνία είναι και η 9η Ιουνίου οπότε και συνεδριάζει το EuroWorking Group, οι αποφάσεις του οποίου θα αποτελέσουν πρόκριμα για το Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου