Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ομόλογο-κλειδί για έξοδο στις αγορές...!!!

  • Πώς η συμφωνία για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ανοίγουν τον δρόμο για δανεισμό εκτός μνημονίων
  • Τα σενάρια για το ύψος, τα επιτόκια και τους υποψήφιους επενδυτές
Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με ομόλογο εντός του επόμενου διμήνου προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για αλλαγή σελίδας στην οικονομία. Το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για την επόμενη ημέρα ξεδιπλώνεται σε τρεις «άξονες» και μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα μπαίνει σε εφαρμογή.
Ο πρώτος «κρίκος» της αλυσίδας περιλαμβάνει το χρέος, με το Βερολίνο και το ΔΝΤ να οδηγούνται σε συμβιβασμό για το μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων. Το θέμα θα απασχολήσει το αυριανό Εurogroup, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι αισιόδοξη για επίτευξη συνολικής λύσης (global deal).
Σε κάθε περίπτωση μετά την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας τυχόν εκκρεμότητες σε τεχνικά θέματα για το χρέος μπορούν να έχουν κλείσει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου.
Αυτό θα οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), που αποτελεί τον δεύτερο «κρίκο» της αλυσίδας. Και το αφήγημα της επόμενης ημέρας θα ολοκληρωθεί με δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, που το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου (ενδεχομένως αμέσως μόλις αποπληρωθεί η δόση).
Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα βλέπει «ζεστά» η Κίνα, ωστόσο στόχος είναι να υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου